Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre asfaltarea străzii Ion Lăncrănjan, proiectul de modernizare din zona „Unirea” şi şanţurile de pe drumurile din Oarda

Publicat

Primăria Alba Iulia a transmis răspunsuri la unele dintre întrebările adresate de cititorii Alba24 la secţiunea „Audienţe Online„. Sunt subiecte legate de asfaltarea străzii Ion Lăncrănjan şi câinii comunitari din zonă, stadiul proiectului de modernizare urbanistică din apropierea Magazinului „Unirea”, accesul dificil pe strada Armoniei din Oarda de Jos, în urma lucrărilor de canalizare şi, din nou, despre Bazinul Olimpic.

Întrebare de la: Vasile DINU. Subiect: Strada Ion Lăncrănjan

„Am urmărit problematica asfaltării străzii Ion Lăncrănjan. Locuiesc pe această <stradă> din anul 2004 şi, din 1998, plătesc cu conştiinciozitate taxele şi impozitele, în speranţa că vom ajunge şi noi la o normalitate. Pe lângă cele spuse deja despre strada Ion Lăncrănjan, reale 100%, aş adăuga praful ridicat de orice mijloc de locomoţie, direct proporţional cu gabaritul său, praf pe care îl inhalăm cu stoicism, de prea mulţi ani de zile şi care ne-a provocat afecţiuni respiratorii şi alergice, ce ne pun în mare pericol sănătatea. Răspunsurile dumneavoastră cu referire la <încadrarea în zonă> nu sunt mulţumitoare, aş propune să se înceapă asfaltarea urgent, pentru că apoi <integrarea în zonă> ar fi extrem de facilă. Dacă nu, voi iniţia o petiţie, cu rugămintea de schimbare a denumirii din <stradă> în <uliţă prăfuită >”.

 

Întrebare de la: Valentin Frăcea. Subiect: Asfaltare strada Ion Lăncrănjan şi câini vagabonzi

„Vă rog să îmi răspundeţi când se va asfalta strada Ion Lăncrănjan, având în vedere că deja de peste 7 ani sunt persoane care locuiesc pe această stradă. Tot legat de strada Ion Lăncrănjan, doresc să vă aduc în atenţie faptul că sunt foarte mulţi câini vagabonzi care atacă deseori persoanele care se plimbă pe această stradă. Vă mulţumesc”

 

Răspuns: „Această stradă este într-o zonă neconturată urbanistic, nereglementată în forma finală şi care nu impune doar asfaltarea. PUG-ul este în lucru şi, doar la finalizarea acestuia, se pot căuta sursele de finanţare. Este o stradă care închide un inel major al circulaţiei, este vorba şi despre exproprieri în zonă… asadar, nu se poate asfalta urgent.”

 

Întrebare de la: Andrei Duma. Subiect: Zona „Unirea”

„Ce se mai aude de proiectul legat de Zona Unirea din centru, care nu a mai demarat, deşi promisiunile erau că va demara în această vară?”

Răspuns: „Pe baza PUD-ului aprobat, a fost elaborat proiectul, pentru obţinerea fondurilor. S-a întocmit documentaţia de autorizare a lucrărilor de intervenţii. Aceasta este obligatorie, pentru a se putea nominaliza în bugetul pe anul viitor.”

 

Întrebare de la: Haţegan Cristian

„Locuiesc în Oarda de Jos, pe strada Armoniei nr. 9 şi, după săpăturile pentru canalizare, apoi alte săpături, pentru schimbarea conductei de apă, drumul nu mai este practicabil. Mai ales după ploaie, nu se mai poate urca cu maşina. Suntem complet izolaţi. Să ferească Dumnezeu să fie nevoie de o ambulanţă sau o maşină de pompieri. Este nevoie de piatră pe acel drum sau de prelungirea şoselei, nu ştiu, ar trebui găsită o soluţie. Cei de la Apă-Canal au spus că în sarcina lor intră doar umplerea şanţurilor săpate, mai departe nu îi interesează. Întrebarea este: se ocupă Primăria de acest lucru? Şi când?”

Răspuns: „O să verificăm stadiul în care a fost adusă strada şi, în funcţie de stadiul de tasare, vom proceda la reprofilarea drumului cu pietriş.”

 

Întrebare de la: Cosmin. Subiect: Bazin Olimpic

„Se va respecta termenul de 1 septembrie pe care l-aţi estimat în privinţa noilor lucrări la Bazinul Olimpic sau mai există un nou delay (cum vă place să spuneţi) şi deschiderea va fi în primăvara 2013?”

Răspuns: „Pentru detalii referitoare la stadiul lucrărilor la Bazinul Olimpic, vă rugăm accesaţi link-ul de mai jos, articol publicat pe site-ul alba24.ro: https://alba24.ro/bazinul-olimpic-un-proiect-inca-departe-de-a-fi-finalizat-mircea-hava-crede-ca-obiectivul-nu-va-fi-deschis-nici-in-aceasta-toamna-118216.html

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax