Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre iluminat public în Oarda, modernizarea unor străzi şi indicatoare turistice spre Cetatea Alba Carolina

Publicat

Cititorii Alba24 primesc noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Întrebările transmise prin „Audienţe Online” în care au fost sesizate sau solicitate informaţii despre probleme administrative se referă la iluminat public în Oarda şi alte zone, modernizarea unor străzi din municipiu, montarea indicatoarelor turistice corespunzătoare spre Cetatea Alba Carolina, dar şi locuinţele ANL.

Întrebare de la: David Adriana. Subiect: modernizare străzi

„Dacă se poate, să ne spuneţi când va începe modernizarea străzii Emil Racoviţă.”

Răspuns: „În acest moment nu există un proiect pentru această stradă, deoarece nu este reglementată din punct de vedere urbanistic. Încă nu este echipată (cu conducte de gaz, apă etc.) şi populată integral ca să se poată justifica un proiect de modernizare al străzii.”

 

Întrebare de la: Carmen Javla. Subiect: Extindere reţea iluminat stradal

„Când se va face extinderea reţelei de iluminat stradal pentru strada Izvorului şi asfaltarea acestei străzi?”

Răspuns: „Strada va fi trecută în programul de modernizare pentru anul 2013. Actualmente se fac documentaţiile necesare licitaţiei de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare.”

 

Întrebare de la: Popa Aurel. Subiect: Iluminare Podul Partoşului şi intrarea în Oarda

„Domnilor de la primărie, vreau să vă spun că mă apucă groaza când mă întorc de la muncă şi trec prin Partoş (care este iluminat din plin), iar, când ajung pe pod (care este prevăzut cu sistem de iluminare), întuneric. Iar când ajung la intrare în Oarda, beznă totală. Cine nu ştie că acolo începe Oarda nici nu îşi dă seama că acolo începe un cartier al Municipiului Alba Iulia. De 23 de ani aşteptăm să se facă lumină (la propriu). Mai bine stingeţi steluţele alea care ard aiurea şi ne iluminaţi şi pe noi, ca să vedem pe unde să mergem la vot. Aşteptăm cu interes să se aprindă lumina.”

Răspuns: „În cursul serii de ieri, 6.12.2012, s-a intervenit pentru remedierea problemei.”

 

Întrebare de la: Muntean A. Subiect: Iluminare Oarda

„Vă rugăm să aveţi în vedere punerea în funcţiune a luminilor pe podul Partoşului şi instalarea de corpuri de iluminat la intrarea în Oarda de Jos. La acest capitol, stăm foarte prost în comparaţie cu alte localităţi (Limba, Ciugud), care nu sunt cartiere ale Municipiului Alba Iulia. De asemenea, aş dori să precizaţi şi o dată la care se vor realiza aceste lucrări.”

Răspuns: „În noaptea trecută s-a început remedierea iluminatului public de pe Podul Mureş. Iluminatul public între pod Mureş şi str. Biruinţei – Oarda de Jos se va realiza în cursul anului 2013, în funcţie de graficul de lucrări a contractului de delegare a serviciului de iluminat public.”

 

Întrebare de la: Marius. Subiect: Iluminat public

„Iluminatul public din zona Cinematograf Dacia şi până la biserica Sf. Ecaterina nu funcţionează cu toate becurile. Aceeaşi problemă şi pe B-dul Transilvania, în zona BCR.”

Răspuns: „Problema s-a remediat in cursul zilei de 5.12.2012.”

 

Întrebare De la: Borzescu George. Subiect: indicatoarele privind monuntele istorice

„După ce model au fost executate indicatoarele către Cetatea Alba Carolina, având dimensiunea unei coli A4, care au fost montate în diferite intersecţii din oraş. Eu am văzut în majoritatea locurilor din ţară unde sunt monumente istorice indicatoarele către acestea au 1 – 1,5 m lungime şi 0.5 lăţime, de ce nu s-au realizat indicatoare ca şi acestea, ca să fie mai vizibile decât cele actuale?”

Răspuns: „Indicatoarele de orientare pentru Cetatea istorică Alba Carolina se vor înlocui în anul 2013 cu altele mai mari şi direcţionate spre obiectivele turistice din interiorul Cetăţii istorice”.

 

Întrebare de la: Sorin. Subiect: ANL

„Domnule primar, ce se întâmplă cu locuinţele ANL, a mai trecut o săptămână, încă o lună de plătit chirie şi uite că au venit alegerile peste noi. Domnule primar, ne cam pierdeţi… Chiar aşa mult durează toate contestaţiile alea, am înţeles cu gazul acela, ştiu că în ţară asta e o birocratie foarte bine dezvoltată, dar aici  nu mai contează Bucureştiul, E.ON-ul ş.a.Aici doar dumneavoastră şi consilierii decideţi când va veni ziua aia pe care o aşteptăm noi, cele 60 de familii să primim ANL-uri, vine zăpada, frigul e pe noi, asta este… România, te iubesc. Întrebarea mea este: Oare nu puteţi da o dată exactă când se va întâmpla minunea, dar fără <posibil, se poate, curând, s-ar putea şi alte chiţibuşuri?>.

Răspuns: „Lista de repartizare a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii, situate în Alba Iulia, strada Nazareth Ilit, rămasă definitivă după soluţionarea contestaţiilor, se va supune aprobării Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, în şedinţa de azi, 7 decembrie 2012. Dupa aprobarea listei, se va face repartizarea efectiva a locuinţelor.”

N.red.: Detalii despre lista finală a beneficiarilor ANL şi repartizarea locuinţelor pot fi consultate aici.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ovidiu

    vineri, 07.12.2012 at 13:32

    In zona Cinema nu s-a remediat in intregime problema ilum,inatului public mai sunt si in prezent corpuri de iluminat care nu functioneaza (joi 06.12.2012)

  2. maria

    luni, 27.01.2014 at 17:59

    Buna seara suntem deja in anul 2014 si inca nu sa luat nici o masura in legatura cu iluminatu strazii la intrarea in oarda de jos str. Biruintei …pe cand se va reglementa ? si o alta intrebare :str. Cutinei din Oarda de jos este strada privata s-au apartine primariei ?
    2 ) deoarece sa dirijat intrarea in Oarda pe la Elit cand se va mari soseaua acolo deoarece e f periculos

  3. maria

    luni, 27.01.2014 at 18:04

    Care sunt strazile din Oarda de jos care sunt propuse pt modernizare in 2014

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax