Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Asfaltări pe străzile Cuza, Negruzzi şi în Bărăbanţ. Despre salcia din Tolstoi

Publicat

Primăria Alba Iulia oferă răspunsuri la alte întrebări adresate prin intermediul Secţiunii „Audienţe Online”. Vă prezentăm informaţii despre program şi condiţii de asfaltare pe străzile Alexandru Ioan Cuza şi Costache Negruzii din Alba Iulia, dar şi lucrări pe drumurile din Bărăbanţ. De asemenea, reprezentanţii administraţiei locale au reveni cu completări în cazul situaţiei sesizate de un cititor Alba24 privind tăierea unei salcii în cartierul Tolstoi. Puteţi folosi în continuarea formularul din site, pentru alte întrebări.

Întrebare de la: Manceriu Florin; Subiect: Asfaltare Str. A.I. Cuza

„Am dori să aflăm când se va începe turnarea covorului de asfalt pe strada A.I. Cuza, deoarece toată strada este plină cu gropi, iar traficul greu din zonă produce vibraţii mari în pereţii caselor unde locuim. Nu mai aducem în discuţie faptul că noroiul deja ne copleşeşte din cauza spărturilor de pe stradă şi a lipsei trotuarelor.”

Răspuns: „După pozarea cablurilor şi conductelor pentru utilităţile la care se lucrează în prezent, urmează ca, în cursul lunii august 2012, să înceapă şi operaţia de aşternere a mixturilor asfaltice.”

Întrebare de la: Mihaela Oancea; Subiect: Strada mea

„Am înţeles că nu suntem în planul pentru asfaltarea străzii Costache Negruzzi , dar o soluţie ca să putem şi noi circula pe acea stradă, fără să ne rupem maşinile sau fără să vină copiii de la şcoală plini de noroi nu se găseşte? De exemplu, se poate turna ceva piatră mai mică şi tasa sau aveţi specialişti în aşa ceva, doar suntem şi noi plătitori de taxe şi impozite şi mai suntem şi cetăţeni cu drept de vot… sau avem doar drept de vot, nu avem şi dreptul de a trăi într-un mod decent?”

Răspuns: „În cursul lunii viitoare, strada Costache Negruzzi este prinsă în graficul lucrărilor de pietruire şi tasare.”

Întrebare de la: Traxler Eduard; Subiect: Asfaltare cartier Bărăbanţ

„De foarte mult timp, Bărăbanţul şi nu numai este distrus la propriu. Spun asta, făcând referire la partea carosabilă, care este jalnică, aproape impracticabilă cu auto. S-au adus deja utilajele, întrebarea mea este pe când va fi gata?”

Răspuns: „În data de 10.05.2012, a fost înaintată o adresă către SC APA C.T.T.A. SA Alba, prin care li se cere:

– reprofilarea cu autogreder şi împrăştiat la suprafaţă strat de piatră spartă şi compactă în grosime de 10 cm pe toată zona de lucru, pe străzile Pescarilor, Stejarului, Surcanu şi Taberei.

– refacerea trotuarului de pe strada Gh. Şincai, deteriorat ca urmare a utilajelor grele care au lucrat în zonă.

În caz contrar, vor fi sancţionaţi conform HCL 368/2005, art. 2, lit.g, pct. 3.”

Întrebare de la: Neacşu Daniel; Subiect: Răspuns dezamăgitor, în bătaie de joc

„Urmare a întrebării mele adresate (după cum e făcută formularea) Domnului Primar, socotesc de cuviinţă să îmi exprim dezamăgirea şi, totodată, oprobiul, faţă de răspunsul primit. Nu ştiu cine a făcut acel răspuns, la patru zile de la data postării întrebării (5.05.2012), care, prin conţinutul său, nu mi-a adus nimic nou faţă de ceea ce eu ştiam deja şi Serv. Adm. Domeniului Public din cadrul Primăriei Alba Iulia fusese informat de către o altă persoană, la data de 4.05.2012. Faptul că acea salcie a fost tăiată pe data de 4.05.2012 şi că, urmare a sesizării unui locatar al blocului TON 4 la Serv. de specialitate al Primăriei Alba Iula, tot la acea dată, s-a deplasat la faţa locului Poliţia Locală a Mun. Alba Iulia, care a constatat cele întâmplate, au fost semnalate şi de subsemnatul, la data de 5.05.2012. Deci, mi se pare absolut nelalocul lui, în bătaie de joc, un astfel de răspuns, venit la patru zile de la data trimiterii mesajului, mesaj în care precizam nişte lucruri care se întâmplaseră deja şi pentru care, paradoxal, Primăria Alba Iulia, prin răspunsul său, că <îmi mulţumeşte pentru cele semnalate>, urmând a se lua măsurile care se impun în astfel de situaţii. Trag concluzia că, la cinci zile de la cele întâmplate, când Poliţia Locală a fost la faţa locului şi a identificat persoanele vinovate, nu se luase încă nici o decizie de sancţionare a acelor persoane şi, mai grav, Primăria Alba Iulia abia luase la cunoştinţă despre cele întâmplate prin Serv. Adm. Domeniului Public. Nu vi se pare hilar acest lucru?

Doresc să ştiu ce măsuri a luat Primăria Alba Iulia, prin împuterniciţii săi (Poliţia Locală) pentru contravenţiile săvârşite de acele persoane vinovate şi identificate la data de 4.05.2012, conform HCL Nr. 368/2005 privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele ce constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a Mun. Alba Iulia. Sper că voi primi de astă dată un răspuns mulţumitor! Voi reveni, dacă este cazul, înainte de a mă adresa altor instituţii cu competenţe în astfel de situaţii.”

Răspuns: „În data de 10.05.2012, Anghel Ioan a fost sancţionat comform HCL 368/2005, cap.f, pct. 1.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. nervosu

    sâmbătă, 19.05.2012 at 12:36

    da este adevarat ca dn anghel ioan a fost sanctionat si acum ce mai vrei stii am inpresi a ca voi nu va suferiti si ca aveti altceva de impartit dnule fost presedinte de locatari

  2. adrian

    miercuri, 13.06.2012 at 09:39

    Aceasta salcie s-a taiat pt.ca prezenta un real pericol pt. cetatenii si masinile din imprejurimile ei, si dupa cum se stie au mai fost incidente cu aceeasi salcie( la o furtuna s-a rupt o creanga mare care a cazut pe doua masini prejudiciul fiind suportat de catre pagubiti „NU” de fostul presedinte de asociatie care era obligat sa toaleteze copacii. Referitor la toaletare nu a fost facuta cu un an in urma ci cu doi ani, fapt care a dus la dezvoltarea salciei amenintand distrugerea izolatiei termice la blocul TON4 (lucru nespecificat in plangere).
    Tin sa mentionez ca salcia care a fost taiata era inclinata cu un unghi de aproximativ 60grade fata de sol (deci prezenta o reala amenintare) si presedintele de asociatie a avut acordul verbal din partea primariei pt. a o putea taia.
    ACESTE SUNT DATELE REALE DESPRE ACEASTA SALCIE!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax