Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre lucrări în grădiniţe, plantări de copaci şi străzi private

Publicat

Noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia pentru cititorii Alba24 care au adresat întrebări la secţiunea „Audienţe Online”. Vă prezentăm informaţii despre lucrări în grădiniţe, plantări de copaci, bazinul olimpic şi modalitatea de transfer din regim privat în cel public, al străzilor.

Întrebare de la: Dorina Borcău. Subiect: Plantări copaci

„Am văzut în presa locală achiziţia a 200 de copaci de către Primărie. Plantarea e foarte bună, ştiind că, în câţiva ani, acei copaci ne vor da umbră. Dar unde vor fi plantaţi în oraş? Se pot face propuneri? Dacă da, eu propun să se planteze, printre altele, şi între Piaţa Cetate şi Stadion (porţiune care duce lipsă de zone verzi).

Răspuns: „Pe raza municipiului, s-au reabilitat multe străzi şi aceşti copaci se vor planta acolo unde există scuar corespunzător. Vă mulţumim pentru sugestie. În zona la care faceţi referire, vom planta în măsură în care permite scuarul.

 

Întrebare de la: Dărămuş Vasile. Subiect: Grădiniţa cu program prelungit nr. 11

„Am o fetiţă la Grădiniţa nr. 11, grupa mică. La şedinţa cu părinţii din data de 26.09.2012, a fost cerută de la fiecare părinte suma de 25 lei, deoarece educatoarea a zugrăvit şi montat parchet laminat pe banii ei. Primăria nu alocă bani pentru asemenea lucrări? Părinţii trebuie să zugrăvească şi să pună parchet în grădiniţă?”

Răspuns: „Primăria alocă bani pentru lucrări de întreţinere. Pentru a primi lămuriri cu privire la suma care v-a fost solicitată, vă rugăm să vă adresaţi conducerii grădiniţei.”

 

Întrebare de la: Cazacu Andreea Maria. Subiect: Bazinul Olimpic

„Bună ziua, mă numesc Andreea Maria Cazacu şi aş dori să aflu când se redeschide bazinul olimpic.”

Răspuns: „Din păcate, nu putem să avansăm o dată la care va fi deschis bazinul olimpic. Pentru detalii, vă rugăm să accesaţi link-ul: https://alba24.ro/bazinul-olimpic-nu-va-fi-deschis-anul-acesta-mircea-hava-lucrarile-sunt-mult-incetinite-de-taierea-fondurilor-alocate-de-guvern-125041.html

 

Întrebare de la: Cristian Nicolae. Subiect: Investiţii Primărie în Cartierul Orizont

„De ce nu s-au predat încă toate străzile din cartierul Orizont către Primărie? Ce înseamnă că se au în vedere investiţii în perioada următoare? Mai exact un an, doi, cinci? Eu stau deja acolo de 4 ani, strada pe care locuiesc este deja predată către Primărie, dar nu s-a întâmplat absolut nimic.Nici măcar iarna, o maşină de deszăpezire nu am văzut pe acolo. Concret, vreau un răspuns de genul: peste x luni, x ani, vom face asta.”

Răspuns: „Predarea străzilor se face de către proprietarii lor. Aceştia trebuie să vină la registratura Primăriei, să depună o cerere tip şi să prezinte un extras CF pentru drum. Din păcate, nu se poate avansa un termen exact, aşa cum doriţi. O investiţie presupune deţinerea terenului de către Primărie. De abia atunci putem face prognoze. Apoi se vor iniţia comenzi pentru elaborare documentaţii tehnice prin care se stabilesc măsurile optime pentru modernizarea zonei respective de către proiectanţi.

După aprobarea în Consiliul Local a documentaţiei tehnice, aceste investiţii sunt trecute în lista de investiţii şi se organizează acţiuni de licitaţie şi execuţie.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pentru Daramus

    miercuri, 03.10.2012 at 20:26

    prietene, ce pot spune e ca fondul grupei si fondul gradinitei sunt niste sume pe care nu trebuie sa le accepti. adica sunt ilegale. si… parchetul a fost primit de catre gradinita si trebuia montat de catre administrator ca de aceea are administrator sau acel om bun la toate nu? iar zugraveala se face la fel… dar prietene nu uita ca train in RO membru UE… trage concluziile

  2. cristina

    duminică, 07.10.2012 at 18:43

    cand va avea si alba iulia un strand decent, sa nu mai calatorim vara la 40 de grade in cautarea oraselor care au stranduri. sunt orase mici ca zlatna sau aiud care au niste stranduri impresionante.pana atunci umplem buzunarele privatilor care au avut inspiratia de a deschide baze de agement.

  3. cristina

    duminică, 07.10.2012 at 18:44

    vroiam sa zic agrement

  4. alex

    marți, 09.10.2012 at 21:19

    vestea buna, e ca anul acesta s-a desfiintat fondul gradinitei, mai este doar fondul clasei; anul trecut au fost vreo 20-30 lei si pt fondul gradinitei pe semestru. cam multe pretentii, e adevarat, si se pare ca daca nu achiti aceste contributii, risti sa sufere copilul, deoarece SE FAC DIFERENTE INTRE COPII, ceea ce nu e prea normal

  5. Jurj Gratiela Cornelia

    joi, 25.10.2012 at 11:14

    sunt mama elevului Jurj Iulian Gratian elev in clasa a doisprezecea la lic HCC olimpic la chimie si biologie pe tara iar anul acesta a facut parte din lotul NATIONAL largit pt olimpiada INTERNATIONALA de biologie. Fiind singurul elev din HCC care a ajuns in acest lot.Cu ocazia noului traseu care sa sarbatorit pe 5 mai2012 i sa promis un premiu substantialpt meritele deosebite la olimpiada acordat de consiliu judetean Alba.Deoarece in acea zi de 5 mai afost in lotul largit pt olimpiada internationala nua putut sa-si ridice premiul ca i sa spus de la scoala ca trebuie sa se prezinte personal.Intrebare ce s-a intimplat cu acel premiu?sa uitat de el sau sa dat altui elev.Din momet ce Directorul lic HCC la propus pe Jurj Iulian Gratian.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns la aceasta intrebare D-ul SUCIU sa ocupat de acea actiune

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax