Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bazinul olimpic nu va fi deschis anul acesta. Mircea Hava: „Lucrările sunt mult încetinite de tăierea fondurilor alocate de Guvern”


Publicat

Invitat la prima ediţie din această toamnă a emisiunii „Testul de sinceritate”, în platoul Alba24, primarul Mircea Hava a făcut dezvăluiri despre stadiul unor lucrări de interes pentru albaiulieni, cum ar fi bazinul olimpic, aflat în renovare din septembrie 2010, dar şi despre planurile privind atragerea turiştilor şi implicarea autorităţilor locale în finanţarea Gărzii din Cetate.

Termenul final al lucrărilor de renovare a bazinului olimpic din Alba Iulia se îndepărtează din ce în ce mai mult, în ciuda nerăbdării albaiulienilor. Lucrările sunt mult încetinite din cauza tăierii fondurilor, de către Guvern, odată cu intrarea PDL în Opoziție, astfel încât în momentul de față nu mai există un termen de finalizare a acestora. Aceasta este explicația oferită de primarul Mircea Hava, în legătură cu deschiderea bazinului.

„Din păcate, de când suntem în opoziţie, asistăm la o vânzoleală politică, ţara nu mai este guvernată, ţara nu poate să meargă în virtutea inerţiei, asta simt. Au fost tăiaţi toţi banii. De exemplu, la bazinul olimpic, o investiţie care este a Guvernului. La începutul anului, când PDL era la guvernare s-au stabilit, s-au prevăzut toţi banii, pentru 12 luni, ca lucrările să se termine. Ei, pentru tot ce nu s-a făcut până în luna a şaptea, s-au tăiat toţi banii. La fel, pentru locuinţele sociale”, a declarat primarul Mircea Hava.

Acesta a recunoscut că a promis finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic, bazându-se pe fondurile alocate de Guvernul PDL: „Trebuia continuată finanţarea, aprobată de fostul Guvern, de aceea promiteam, bazinul e aproape gata, trebuia să fie finalizat în toamnă. Nu ştiu de ce s-au tăiat banii. Poate pentru acei 3,5 lei la pensii”.

În aceste condiţii, există posibilitatea ca lucrările la acest obiectiv să nu fie finalizate, din lipsa banilor, însă primarul susţine că a contactat Compania Naţională de Investiţii, autoritatea responsabilă în acest sens, pentru a găsi soluţii: „Deocamdată se lucrează acolo (la bazinul olimpic – n.r.), este o firmă din Alba, nişte oameni serioşi, care încă mai cred că lucrurile vor merge spre bine. Am avut o discuţie cu Compania Naţională de Investiţii, acum vreo două luni, pentru că este predat acesteia, mi-a promis că vor face tot posibilul să continuăm lucrările. Dar nu este decizia lui (a directorului CNI – n.r.), ci a Ministerului Finanţelor, care a tăiat tot ce se putea tăia, ca să ducă în partea de consum”.



ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. Intrebare

  marți, 18.09.2012 at 15:42

  Oare in ce conditii poate fi luat inapoi BAZINUL OLIMPIC, chiar daca nu sunt finalizate lucrarile, pentru ca acestea sa fie preluate de consiliul local ?

 2. Dorina Borcau

  marți, 18.09.2012 at 16:15

  „Multumim”,guvernantilor,ca ne-ati lasat fara bani si pentru Bazin,si pentru locuintele sociale!

 3. Konami15

  marți, 18.09.2012 at 16:26

  Cand domnilor? Cand? M-am cam saturat (si cred ca nu doar eu) de aceste „termene de finalizare”. Spuneti-ne odata, tare si raspicat, cand aveti de gand sa-l terminati? E ok, spuneti-ne ca peste 2, 3, 5 sau 10 ani. Dar spuneti-ne termenul REAL de finalizare

 4. Dorina Borcau

  marți, 18.09.2012 at 18:56

  Apropo!Raspunsurile de la Audiente Online n-au mai venit din 13 septembrie…pe cand le primim?

 5. Pingback: AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre lucrări în grădiniţe, plantări de copaci şi străzi private | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Conferință de presă Klaus Iohannis. Declarații despre noul record al infectărilor cu SARS-COV și alegerile locale

Publicat

Președintele Klaus Iohannis susține astăzi, de la ora 18:00, o conferință de presă. Declarațiile și răspunsurile șefului statului la întrebărilor jurnaliștilor acreditați pot fi urmărite live la Alba24.

Președintele României și-a făcut un obicei în ultima perioadă din a susține în fiecare miercuri o conferință de presă.

Este de așteptat ca acesta să se refere la pandemia de coronavirus care a atins astăzi în România un nou record, la situația politică sau economică, dar și la alte subiecte de interes general.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Opt proiecte ale Spitalului Județen Alba vor fi finanțate din fonduri europene. Anunțul ministrului Nelu Tătaru, la Alba Iulia

Publicat

Vești bune pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, aduse de către ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, în urma unei discuții cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. 

Opt proiecte de investiții majore ale SJU Alba Iulia, care vizează lucrări de edificare, extindere sau dotare cu aparatură medicală, vor fi finanțate din fonduri europene nerambursabile. Informațiile au fost postate pe contul de Facebook al instituției sanitare. 

Care sunt cele 8 obiective:

1. Relocarea și modernizarea activității secției de Oncologie (cu înființare comp. Radioterapie și Îngrijiri paliative) și înfiintare compartiment Cardiologie intervențională – edificarea unui nou corp de cladire;

2. Bloc Operator – extinderea și modernizare;

3. Secții Neonatologie și Obstretică Ginecologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

4. Secții Pediatrie și Oftalmologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

5. Secție Ortopedie și Traumatologie – lucrări de modernizare și dotare cu aparatură medicală;

6. Boli Infectioase – edificarea unei noi clădiri;

7. Psihiatrie-cronci – edificarea unei noi cladiri;

8. Reparație capitală și schimb de destinație din Școala Postliceală Sanitară în secție de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și extindere ambulator.

”Odată cu realizarea acestora Spitalul din Alba Iulia va fi unul dintre cele mai moderne spitale”, a spus ministrul Sănătății, prezent marți la  Alba Iulia, ocazie cu care i s-au prezentat secțiile, procedurile și stadiul lucrărilor la proiectele aflate în derulare.

Vești bune pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, aduse de către ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, în…

Geplaatst door Spitalul Judetean de Urgenta Alba op Woensdag 23 september 2020

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

”Bani de liceu” în anul școlar 2020-2021: Termenul limită pentru depunerea cererilor, acte necesare și condiții

Publicat

pensii bani

Programul ”Bani de liceu” este continuat de Ministerul Educației și în anul școlar 2020-2021. Cererile pot fi depuse până vineri, 25 septembrie.

Ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună.

La stabilirea venitului brut lunar / membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.

CALENDARUL de desfăşurare al programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” 2020-2021

Depunerea cererilor pentru programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” – 15-25 septembrie

Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii: 26 septembrie – 15 octombrie

Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat: 26 septembrie – 16 octombrie

Afişarea pe internet a listei beneficiarilor: 17 octombrie

Depunerea contestaţiilor: 18-21 octombrie

Rezolvarea contestaţiilor: 22 -25 octombrie

Bani de Liceu 2020-2021 – acte necesare:

1. Venit brut lunar pe membru de familie realizat în lunile iunie, iulie și august – maximum 500 RON.

– Adeverințe de venit de la locul de muncă al părinților sau

– Declarație notarială pe proprie răspundere de la părintele care nu a realizat niciun venit lunar permanent, în ultimele trei luni; sau de la amândoi, dacă sunt în această situație; declarația trebuie dată și de frații majori care locuiesc împreună cu familia, dacă nici ei nu au avut venituri

2. Copie după certificatele de naștere sau C.I./B.I. ale părinților și fraților.

3. Adeverințe din care să rezulte că frații/surorile sunt elevi/studenți, eliberate de instituțiile de învățământ unde studiază aceștia.

4. Copie a certificatului de deces al părintelui, pentru elevii orfani.

5. Copie dupa Certificatul de revoluționar al părintelui, dacă este cazul.

6. Adeverința medicală a elevului – dacă este cazul, pentru bolile prevăzute de lege (informații suplimentare la secretariat).

7. Cerere tip completată de elev cu autorizarea reprezentantului legal.

8. Ancheta socială făcută de primărie.

9. Copie după C.I./B.I. al elevului care solicită ”bani de liceu”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Afacerea măștilor pentru persoanele defavorizate, ANCHETATĂ de DNA. Nelu Tătaru: Am furnizat toate informațiile solicitate

Publicat

Achiziția celor 103 milioane de măști pentru persoanele defavorizate de la firma Naguma Medical Supply SRL face obiectul unei anchete a DNA.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că ministerul a furnizat toate informațiile pe care DNA le-a cerut în legătură cu această achiziție.

„Noi am furnizat toate informațiile pe care DNA le-a cerut în speța acestei achiziții. Noi suntem deschiși să oferim documentațiile. Avem și noi în anchetă internă contractele în desfășurare și, în măsura în care vom finaliza, vom direcționa către organele de anchetă”, a declarat Nelu Tătaru într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, sâmbătăt, că au fost recepționate cele 103 milioane de măști pentru persoanele defavorizate achiziționate de la firma Naguma Medical Supply SRL.

Naguma Medical Supply SRL a anunțat vineri, într-un comunicat, că a finalizat livrarea la nivel național a celor 103 milioane de măști medicale destinate românilor din categorii defavorizate.

Anunțul a venit în ultima zi din perioada de grație de 15 zile acordată, conform contractului, de Ministerul Sănătății, după ce a notificat compania omului de afaceri Michael Topolinksi să respecte termene contractuale și după ce Naguma a acuzat ministerul că vrea să rezilieze contractul în beneficiul firmei Best Achiziții.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate