Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bazinul olimpic nu va fi deschis anul acesta. Mircea Hava: „Lucrările sunt mult încetinite de tăierea fondurilor alocate de Guvern”

Publicat

Invitat la prima ediţie din această toamnă a emisiunii „Testul de sinceritate”, în platoul Alba24, primarul Mircea Hava a făcut dezvăluiri despre stadiul unor lucrări de interes pentru albaiulieni, cum ar fi bazinul olimpic, aflat în renovare din septembrie 2010, dar şi despre planurile privind atragerea turiştilor şi implicarea autorităţilor locale în finanţarea Gărzii din Cetate.

Termenul final al lucrărilor de renovare a bazinului olimpic din Alba Iulia se îndepărtează din ce în ce mai mult, în ciuda nerăbdării albaiulienilor. Lucrările sunt mult încetinite din cauza tăierii fondurilor, de către Guvern, odată cu intrarea PDL în Opoziție, astfel încât în momentul de față nu mai există un termen de finalizare a acestora. Aceasta este explicația oferită de primarul Mircea Hava, în legătură cu deschiderea bazinului.

„Din păcate, de când suntem în opoziţie, asistăm la o vânzoleală politică, ţara nu mai este guvernată, ţara nu poate să meargă în virtutea inerţiei, asta simt. Au fost tăiaţi toţi banii. De exemplu, la bazinul olimpic, o investiţie care este a Guvernului. La începutul anului, când PDL era la guvernare s-au stabilit, s-au prevăzut toţi banii, pentru 12 luni, ca lucrările să se termine. Ei, pentru tot ce nu s-a făcut până în luna a şaptea, s-au tăiat toţi banii. La fel, pentru locuinţele sociale”, a declarat primarul Mircea Hava.

Acesta a recunoscut că a promis finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic, bazându-se pe fondurile alocate de Guvernul PDL: „Trebuia continuată finanţarea, aprobată de fostul Guvern, de aceea promiteam, bazinul e aproape gata, trebuia să fie finalizat în toamnă. Nu ştiu de ce s-au tăiat banii. Poate pentru acei 3,5 lei la pensii”.

În aceste condiţii, există posibilitatea ca lucrările la acest obiectiv să nu fie finalizate, din lipsa banilor, însă primarul susţine că a contactat Compania Naţională de Investiţii, autoritatea responsabilă în acest sens, pentru a găsi soluţii: „Deocamdată se lucrează acolo (la bazinul olimpic – n.r.), este o firmă din Alba, nişte oameni serioşi, care încă mai cred că lucrurile vor merge spre bine. Am avut o discuţie cu Compania Naţională de Investiţii, acum vreo două luni, pentru că este predat acesteia, mi-a promis că vor face tot posibilul să continuăm lucrările. Dar nu este decizia lui (a directorului CNI – n.r.), ci a Ministerului Finanţelor, care a tăiat tot ce se putea tăia, ca să ducă în partea de consum”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Intrebare

    marți, 18.09.2012 at 15:42

    Oare in ce conditii poate fi luat inapoi BAZINUL OLIMPIC, chiar daca nu sunt finalizate lucrarile, pentru ca acestea sa fie preluate de consiliul local ?

  2. Dorina Borcau

    marți, 18.09.2012 at 16:15

    „Multumim”,guvernantilor,ca ne-ati lasat fara bani si pentru Bazin,si pentru locuintele sociale!

  3. Konami15

    marți, 18.09.2012 at 16:26

    Cand domnilor? Cand? M-am cam saturat (si cred ca nu doar eu) de aceste „termene de finalizare”. Spuneti-ne odata, tare si raspicat, cand aveti de gand sa-l terminati? E ok, spuneti-ne ca peste 2, 3, 5 sau 10 ani. Dar spuneti-ne termenul REAL de finalizare

  4. Dorina Borcau

    marți, 18.09.2012 at 18:56

    Apropo!Raspunsurile de la Audiente Online n-au mai venit din 13 septembrie…pe cand le primim?

  5. Pingback: AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre lucrări în grădiniţe, plantări de copaci şi străzi private | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax