AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri la întrebări privind dirijarea circulaţiei cu semafoare şi indicatoare şi iluminatul public | Alba24
Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri la întrebări privind dirijarea circulaţiei cu semafoare şi indicatoare şi iluminatul public

avatar

Publicat

Cititorii Alba24 au transmis la secţiunea „Audienţe Online” sugestii şi întrebări privind direcţionarea circulaţiei rutiere şi pietonale în mai multe zone din oraş, printre care în apropierea Hotelului „Cetate” sau intersecţia de la Magazinul „Unirea” şi cea dintre strada Vânătorilor cu Bd. Revoluţiei. Mai mult decât atât, un cetăţean atrage atenţia că nu sunt suficiente indicatoarele rutiere amplasate în oraş, iar cei care tranzitează municipiul întâmpină dificultăţi în orientare. În plus, sunt semnalate zone ce rămân în continuare „în beznă”, din cauza iluminatului public deficitar. Vedeţi în continuare răspunsurile transmise de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Întrebare de la: Daniel Horvath. Subiect: Semafoare Hotel „Cetate”

„Bună ziua. Întrebarea mea este de ce semafoarele de la Hotel <Cetate> nu pot fi reglate ca alte semafoare? De ce, când e verde la şoferi, e verde şi la pietoni? E foarte incomod.

O altă întrebare: De ce la alte semafoare din oraş, unde este posibil (ex. zona Unirea), nu se pune semafor de verde intermitent?”

Răspuns: „Semaforul de la Hotel <Cetate> a fost programat cu 3 timpi de lucru. Crearea unui timp suplimentar ar prelungi perioada unui ciclu complet cu aproximativ 30 de secunde sau scăderea timpilor de circulaţie rutieră pe artera principală (Bd. 1 Decembrie 1918) cu aproximativ 18 secunde pe sensul de parcurgere.

Intersecţia de la Magazinul <Unirea> nu are dotat un semafor cu <verde intermitent>, din cauza circulaţiei pietonale foarte intense şi a riscului mărit de accidente. Rezolvare: odată cu demararea lucrărilor pentru <PUZ – Zona Centrală>, se va realiza un <sens giratoriu> care va rezolva problemele de circulaţie rutieră şi pietonală din zonă.”

 

Întrebare de la: Popescu Andrei. Subiect: Intersecţia str. Vânătorilor cu Bd. Revoluţiei

„Deoarece semaforul nu mai funcţionează de foarte mult timp, nu s-ar putea amenaja un sens giratoriu?”

Răspuns: „Semaforul de la intersecţia Bd. Revoluţiei cu str. Vânătorilor a fost oprit deoarece s-a constatat că, fără acest semafor, circulaţia rutieră în această intersecţie este mai fluentă. Traficul rutier pe artera principală este segmentat prin celelalte automate de dirijare situate în zona Pieţei Cetate şi Stadion, permiţând atât pietonilor, cât şi vehiculelor care ies din străzile secundare să acceseze Bd. Revoluţiei. Municipiul Alba Iulia nu are în vedere realizarea unui sens giratoriu în această intersecţie, în anul 2013.”

 

Întrebare de la: Ceres Ion. Subiect: Indicatoare

„Vă sugerez să amplasaţi mai multe astfel de indicatoare rutiere de orientare… adesea sunt oprit şi întrebat pe stradă: <Spre Cluj, e bine?>”.

Răspuns: „În general, pe toate intersecţiile de drumuri principale din municipiu sunt indicatoare de orientare pentru direcţiile de deplasare. Toate intersecţiile semaforizate şi sensurile giratorii au indicatoare de orientare. Vă rugăm să specificaţi intersecţiile care le considerati deficitare, deoarece în funcţie de acestea se întocmesc şi indicatoarele de orientare.”

 

De la: Andreea Gligor. Subiect: Iluminat public str Ion Lăncrănjan… din nou

„Dle primar, în 13 septembrie 2012 aţi răspuns unei întrebări pe care v-am adresat-o cu privire la iluminatul public pe str. Ion Lăncrănjan, menţionând că în 20 de zile se va semna contractul cu privire la concesionarea serviciului de iluminat public. Evident că de atunci şi până acum noi suntem tot fără lumină pe stradă, pe o stradă plină de câini vagabonzi şi cu un istoric <drăguţ> în ceea ce priveşte numărul spargerilor din locuinţe. Mă indoiesc că 2 becuri nu pot fi schimbate chiar acum. Dacă e atât de greu să fie schimbate, nicio problema, spuneţi-ne şi ne urcăm noi pe stâlpi să le schimbăm. Doar nu ar fi ceva bizar, având în vedere că instituţia pe care o conduceţi uită că şi pe această stradă locuiesc sute de oameni care ar trebui să beneficieze de serviciile publice care cad în sarcina dumneavoastră. Aştept totuşi un răspuns, chiar dacă acesta ar fi o îndemnare de a asigura chiar noi, locuitorii străzii, iluminatul public.”

Răspuns: „Nici astăzi, 24.10.2012, contractul de delegare a serviciului de iluminat public nu poate fi semnat. Vom reveni cu solicitarea dumneavoastră la firma care s-a angajat să ne sprijine până la semnarea contractului, pentru a remedia defecţiunile în cel mai scurt timp.”

 

Întrebare de la: Marius Crişan. Subiect: Iluminat stradal

„De câteva luni de zile, becul de pe stâlpul de iluminat stradal de pe Bd. Horea (peste drum de Bezinăria Euroil) este ars şi, ca urmare, după lăsarea serii este foarte întuneric în această zonă.

Răspuns: „Stâlpul la care faceţi referire este alimentat cu curent electric printr-un cablu subteran defect. Întrucât nu a fost semnat contractul de delegare a serviciului de iluminat public, lucrările de întreţinere s-au limitat la înlocuirea consumabilelor. Pentru repunerea în funcţiune a iluminatului de pe acest stâlp, este nevoie de decopertarea şi înlocuirea cablului defect, acţiune pe care deocamdată nu o putem realiza.”

Foto: arhivă

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  cristian

  miercuri, 24.10.2012 la 23:41

  De ce nu primesc raspuns la intrebarile mele pe care le-am adresat in aceasta sapt.si sapt ttecuta referitoare la cartierul Orizont?Este deja a treia oara cand adresez aceste intrebari fara a primi raspuns?Deci,stimata redactie…?

 2. avatar

  dancea cristian

  joi, 12.02.2015 la 09:59

  Intrarea in localitatea Alba Iulia dinspre Cluj nu are indicator de intrare in localitate sau indicator de limitare de viteza….conform indicatoarelor ce sant amplasate inaintea sensului giratoriu de la intrare ,ne aflam pe un drum E81…deci avem dreptul sa circulam cu viteza de drum european…dar intalnim radarul care ne amendeaza pentru depasirea vitezei de 50km/ora…e legal sa fim amendati? sau de ce nu se monteaza indicatoare sa stim si noi unde ne aflam si cu ce viteza trebuie sa circulam !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

EVENIMENT

Se strică vremea în minivacanța de Sfânta Maria: Ploi şi furtuni în aproape toate regiunile din ţară, până vineri noaptea

avatar

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că începând de marți, 14 august, ora 18:00 până vineri, 17 august, ora 22:00 sunt așteptate la nivelul întregii țări averse, descărcări electrice, intensificări  ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și grindină.

Potrivit ANM, în cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început construcția bisericii demolate luna trecută la Alba Iulia. Între timp, slujbele se fac într-o hală din piața Cetate

avatar

Publicat

Construcția noii biserici ortodoxe de pe strada Ioan Alexandru este în desfăşurare. Excavatoarele și muncitorii lucrează de zor la fundația noului lăcaș de cult care, teoretic, va fi gata în 2021. Până la finalizarea construcției, enoriașii participă la slujbele ținute de preotul bisericii, într-o hală a pieței agroalimentare din Cetate.

În luna iulie, micuța biserică de lângă piața agroalimentară, care a servit ca lăcaș de cult peste 20 de ani, a fost dărmată pentru a face loc unuia nou. Motivul demolării a fost că vechea clădire avea un statut provizoriu și nu avea o arhitectură ecleziastic corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: Astăzi se pune temelia unei noi biserici la Alba Iulia. Vechea biserică a fost dărâmată în urmă cu câteva zile

Într-o lună, lucrurile s-au pus în mișcare și muncitorii au început să lucreze la fundația noii clădiri.

Teoretic, beneficiarul, Parohia Ortodoxă Română Cetate 1, va putea avea parte de noua biserică în 2021, termenul de construcție fiind de 36 de luni.

Preotul paroh speră ca demisolul bisericii să fie gata pentru a putea oficia slujba de Crăciun în interiorul acestuia.

Până atunci, enoriașii bisericii iau parte la slujbele ținute într-o hală din piața agroalimentară din Cetate.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajații DSV și DSP Alba învaţă cum să-şi perfecționeze bronzul la mare, prin „cursuri profesionale”

avatar

Publicat

Au salarii mari mari decât mulți dintre români ar visa, au vouchere, sporuri și vacanțe gratuite la hoteluri în cele mai scumpe stațiuni de pe litoral, mascate sub diferite cursuri din ale căror denumiri ne dăm seama că singurul lucru pe care l-ar putea prinde ar fi o insolație, în plin sezon estival. Dacă vă gândiți că doar angajații primăriilor sunt trimiși să se „perfecționeze” pe malul Mării Negre, nu e chiar așa. Și angajații sau șefii Direcției de Sănătate și Direcției Sanitar-Veterinare din Alba și-au îmbunătățit cunoștințele în materie de factori de protecție, la Mamaia și Costinești.

„Meseria” de bugetar a ajuns să fie cea mai dorită din România și asta pe bună dreptate. Salarii bune, zile libere multe și, pe lângă asta, vara le garantează și câte un sejur la mare pe banii instituției, la „curs”.

Direcția Sanitar-Veterinară Alba a plătit anul acesta peste 20.000 de lei pe cazări la cursuri în plin sezon estival la Costinești și Mamaia. Pe lista achizițiilor publice nu apare în detaliu denumirea cursului sau perioada exactă, ci doar „servicii de cazare” pe șapte zile în diferite locuri. Un singur curs apare cu numele Program de perfecţionare „Modificări legislative privind funcţi publică în domeniul resurselor umane„, care evident este la mare, în Costinești, în perioada 20-26 august. În medie, un sejur de curs costă aproximativ 3.000 de lei pentru cazare și în jur de 900 de lei înscrierea. 

Nici cei de la Direcția de Sănătate Publică Alba nu au ratat ocazia să-și perfecționeze bronzul.

Angajații au fost trimiși la „Curs perfecţionare contracte administrare, patrimoniu şi achiziţii publice, în perioada 15-22.07.2018” și un curs „Scrierea proiectelor europene. Aplicaţii practice” în perioada 23-29 iulie. Ambele cursuri s-au ținut la hoteluri în Mamaia și au costat în jur de 8.500 de lei.

Nu se știe dacă la aceste cursuri au fost trimiși angajații sau şi directorii celor două instituții, mai ales că Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, de când a venit vara, a stat mai mult în concediu decât la birou.

 

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 140 de poliţişti din Alba asigură măsuri de ordine şi siguranţă, în minivacanţa de Sfânta Maria. Recomandări

avatar

Publicat

Peste 140 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, în minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În perioada 15 -19 august 2018, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie, în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Zilnic vor acţiona, în medie, 140 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure, în linişte, de această sărbătoare, transmite IPJ Alba.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 14 aparate radar şi va fi asigurată prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor:

Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!

În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Respectaţi regimul legal de viteză !

Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!

Pe timp de vreme caniculară, planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 şi nu consumaţi sub nicio formă băuturi alcoolice.

Posesorilor de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) le recomandăm să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 67C – Transalpina, zona Căpâlna. Cetăţean ceh rănit după ce s-a răsturnat cu motocicleta în albia râului Sebeş

avatar

Publicat

Un motociclist a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut marți, în jurul prânzului pe DN 67C – Transalpina, în zona Căpâlna.

Potrivit IPJ Alba, un accident rutier s-a petrecut marți, pe DN 67C în zona Căpâlna. Din primele informații un bărbat a pierdut controlul asupra motocicletei pe care o conducea și a căzut în albia râului Sebeș.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut pe DN67C, la kilometrul 133+300 m. Un cetăţean ceh, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra vehiculului, a intrat în coliziune cu parapetul de pe marginea carosabilului şi s-a răsturnat în albia râului Sebeş. Motociclistul a suferit mai multe leziuni şi a fost transportat la spitalul din Sebeş.

FOTO: Arhiva Alba24

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate