Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri la întrebări privind dirijarea circulaţiei cu semafoare şi indicatoare şi iluminatul public


Publicat

Cititorii Alba24 au transmis la secţiunea „Audienţe Online” sugestii şi întrebări privind direcţionarea circulaţiei rutiere şi pietonale în mai multe zone din oraş, printre care în apropierea Hotelului „Cetate” sau intersecţia de la Magazinul „Unirea” şi cea dintre strada Vânătorilor cu Bd. Revoluţiei. Mai mult decât atât, un cetăţean atrage atenţia că nu sunt suficiente indicatoarele rutiere amplasate în oraş, iar cei care tranzitează municipiul întâmpină dificultăţi în orientare. În plus, sunt semnalate zone ce rămân în continuare „în beznă”, din cauza iluminatului public deficitar. Vedeţi în continuare răspunsurile transmise de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Întrebare de la: Daniel Horvath. Subiect: Semafoare Hotel „Cetate”

„Bună ziua. Întrebarea mea este de ce semafoarele de la Hotel <Cetate> nu pot fi reglate ca alte semafoare? De ce, când e verde la şoferi, e verde şi la pietoni? E foarte incomod.

O altă întrebare: De ce la alte semafoare din oraş, unde este posibil (ex. zona Unirea), nu se pune semafor de verde intermitent?”

Răspuns: „Semaforul de la Hotel <Cetate> a fost programat cu 3 timpi de lucru. Crearea unui timp suplimentar ar prelungi perioada unui ciclu complet cu aproximativ 30 de secunde sau scăderea timpilor de circulaţie rutieră pe artera principală (Bd. 1 Decembrie 1918) cu aproximativ 18 secunde pe sensul de parcurgere.

Intersecţia de la Magazinul <Unirea> nu are dotat un semafor cu <verde intermitent>, din cauza circulaţiei pietonale foarte intense şi a riscului mărit de accidente. Rezolvare: odată cu demararea lucrărilor pentru <PUZ – Zona Centrală>, se va realiza un <sens giratoriu> care va rezolva problemele de circulaţie rutieră şi pietonală din zonă.”

 

Întrebare de la: Popescu Andrei. Subiect: Intersecţia str. Vânătorilor cu Bd. Revoluţiei

„Deoarece semaforul nu mai funcţionează de foarte mult timp, nu s-ar putea amenaja un sens giratoriu?”

Răspuns: „Semaforul de la intersecţia Bd. Revoluţiei cu str. Vânătorilor a fost oprit deoarece s-a constatat că, fără acest semafor, circulaţia rutieră în această intersecţie este mai fluentă. Traficul rutier pe artera principală este segmentat prin celelalte automate de dirijare situate în zona Pieţei Cetate şi Stadion, permiţând atât pietonilor, cât şi vehiculelor care ies din străzile secundare să acceseze Bd. Revoluţiei. Municipiul Alba Iulia nu are în vedere realizarea unui sens giratoriu în această intersecţie, în anul 2013.”

 

Întrebare de la: Ceres Ion. Subiect: Indicatoare

„Vă sugerez să amplasaţi mai multe astfel de indicatoare rutiere de orientare… adesea sunt oprit şi întrebat pe stradă: <Spre Cluj, e bine?>”.

Răspuns: „În general, pe toate intersecţiile de drumuri principale din municipiu sunt indicatoare de orientare pentru direcţiile de deplasare. Toate intersecţiile semaforizate şi sensurile giratorii au indicatoare de orientare. Vă rugăm să specificaţi intersecţiile care le considerati deficitare, deoarece în funcţie de acestea se întocmesc şi indicatoarele de orientare.”

 

De la: Andreea Gligor. Subiect: Iluminat public str Ion Lăncrănjan… din nou

„Dle primar, în 13 septembrie 2012 aţi răspuns unei întrebări pe care v-am adresat-o cu privire la iluminatul public pe str. Ion Lăncrănjan, menţionând că în 20 de zile se va semna contractul cu privire la concesionarea serviciului de iluminat public. Evident că de atunci şi până acum noi suntem tot fără lumină pe stradă, pe o stradă plină de câini vagabonzi şi cu un istoric <drăguţ> în ceea ce priveşte numărul spargerilor din locuinţe. Mă indoiesc că 2 becuri nu pot fi schimbate chiar acum. Dacă e atât de greu să fie schimbate, nicio problema, spuneţi-ne şi ne urcăm noi pe stâlpi să le schimbăm. Doar nu ar fi ceva bizar, având în vedere că instituţia pe care o conduceţi uită că şi pe această stradă locuiesc sute de oameni care ar trebui să beneficieze de serviciile publice care cad în sarcina dumneavoastră. Aştept totuşi un răspuns, chiar dacă acesta ar fi o îndemnare de a asigura chiar noi, locuitorii străzii, iluminatul public.”

Răspuns: „Nici astăzi, 24.10.2012, contractul de delegare a serviciului de iluminat public nu poate fi semnat. Vom reveni cu solicitarea dumneavoastră la firma care s-a angajat să ne sprijine până la semnarea contractului, pentru a remedia defecţiunile în cel mai scurt timp.”

 

Întrebare de la: Marius Crişan. Subiect: Iluminat stradal

„De câteva luni de zile, becul de pe stâlpul de iluminat stradal de pe Bd. Horea (peste drum de Bezinăria Euroil) este ars şi, ca urmare, după lăsarea serii este foarte întuneric în această zonă.

Răspuns: „Stâlpul la care faceţi referire este alimentat cu curent electric printr-un cablu subteran defect. Întrucât nu a fost semnat contractul de delegare a serviciului de iluminat public, lucrările de întreţinere s-au limitat la înlocuirea consumabilelor. Pentru repunerea în funcţiune a iluminatului de pe acest stâlp, este nevoie de decopertarea şi înlocuirea cablului defect, acţiune pe care deocamdată nu o putem realiza.”

Foto: arhivăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. cristian

    miercuri, 24.10.2012 at 23:41

    De ce nu primesc raspuns la intrebarile mele pe care le-am adresat in aceasta sapt.si sapt ttecuta referitoare la cartierul Orizont?Este deja a treia oara cand adresez aceste intrebari fara a primi raspuns?Deci,stimata redactie…?

  2. dancea cristian

    joi, 12.02.2015 at 09:59

    Intrarea in localitatea Alba Iulia dinspre Cluj nu are indicator de intrare in localitate sau indicator de limitare de viteza….conform indicatoarelor ce sant amplasate inaintea sensului giratoriu de la intrare ,ne aflam pe un drum E81…deci avem dreptul sa circulam cu viteza de drum european…dar intalnim radarul care ne amendeaza pentru depasirea vitezei de 50km/ora…e legal sa fim amendati? sau de ce nu se monteaza indicatoare sa stim si noi unde ne aflam si cu ce viteza trebuie sa circulam !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

România, pe primul loc în UE la numărul de cazuri noi de coronavirus. Câte cazuri s-au înregistrat în fiecare țară

Publicat

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la cazurile noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, în condițiile în care miercuri au fost depistate cele mai multe cazuri de coronavirus în România, de la începutul pandemiei: 555.

Dacă în România de câteva săptămâni numărul cazurilor este în creștere, în mai multe țări care cândva aveau adevărate recorduri nedorite în ceea ce privește cazurile de COVID-19, se observă acum o scădere a infectărilor.

Media zilnică de îmbolnăvire în perioada 2-8 iulie a fost în România de 411, astfel că suntem în a 5-a săptămână de creșteri constante

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore singura țară din Europa în care s-au înregistrat mai multe cazuri decât în România este Marea Britanie, cu 581 de cazuri noi, dar această țară nu mai face parte din Uniunea Europeană.

Astfel, România are cele mai multe cazuri de coronavirus depistate în 24 de ore, mai multe decât în Franța (care are 475 de cazuri), Germania (391), Spania (341) sau Italia (137).

În aceste condiții, mai multe țări europene introduc restricții sau condiții de călătorie pentru români. Cel mai recent exemplu este Austria.

Astfel, românii care sosesc în această țară vor trebui să stea timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ la COVID-19.

Sunt deja cel puțin zece state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Număr de cazuri noi de coronavirus în Uniunea Europeană, în 24 de ore: 

România – 555 cazuri

Franța – 475 de cazuri

Germania – 391 de cazuri

Spania – 341 de cazuri

Belgia – 220 de cazuri

Italia – 137 de cazuri

Austria – 89 de cazuri

Elveția 54 de cazuri

Evoluția îmbolnăvirilor în ultimele 7 zile în România

2 iulie – 450 cazuri

3 iulie – 420 cazuri

4 iulie – 416 cazuri

5 iulie – 391 cazuri

6 iulie – 250 cazuri

7 iulie – 397 cazuri

8 iulie – 555 cazuri

Evoluția COVID-19 în România, în ultimele 5 săptămâni

Săptămâna 3 -10 iunie – 1.276 cazuri

Săptămâna 10 – 17 iunie – 1.815 cazuri

Săptămâna 17-24 iunie – 2.066 cazuri

Săptămâna 24 iunie – 1 iulie – 2.470 cazuri

Săptămâna 1 – 8 iulie – 2.879 cazuri

(Sursă: Grupul de Comunicare Strategică)

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie cu implicaţii majore în dosarele penale! CCR: Martorii nu pot fi obligaţi să se autoincrimineze

Publicat

O persoană prezumată a fi nevinovată nu poate fi constrânsă să producă proba vinovăţiei sale, arată Curtea Constituţională în motivarea deciziei prin care a constatat că soluţia legislativă din Codul de procedură penală, care nu reglementează dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, este neconstituţională. 

„Jurisprudenţa şi doctrina au reţinut că principiul aflării adevărului impune organelor judiciare obligaţia de a asigura, pe bază de probe administrate cu respectarea caracterului echitabil al procedurii, aflarea adevărului judiciar cu privire la faptele şi împrejurările cauzei, precum şi cu privire la persoana suspectată de săvârşirea unei infracţiuni.

Este general admis că organele de urmărire penală au obligaţia de a strânge şi de a administra probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului/inculpatului.

Or, Curtea reţine că, în vederea respectării efective a prezumţiei de nevinovăţie, o persoană prezumată a fi nevinovată nu poate fi constrânsă, determinată să producă proba vinovăţiei sale, ci, dimpotrivă, are dreptul de a rămâne în pasivitate, acuzării revenindu-i sarcina de a face proba contrară, a vinovăţiei”, se precizează în motivarea publicată miercuri pe site-ul CCR, potrivit Agerpres.

Curtea constată că obţinerea unei declaraţii în baza articolului 118 din Codul de procedură penală, sub sancţiunea reţinerii infracţiunii de mărturie mincinoasă în cazul în care martorul nu face declaraţii adevărate şi în condiţiile în care martorul îşi asumă riscul ca aspectele declarate să poată fi folosite chiar împotriva sa, reprezintă „un mecanism coercitiv incompatibil cu dreptul la un proces echitabil”.

„Curtea constată că art. 118 din Codul de procedură penală nu instituie garanţii suficiente pentru martor, de vreme ce acesta poate fi pus în situaţia să contribuie indirect la propria incriminare, în dezacord cu respectarea prezumţiei de nevinovăţie, de care orice persoană beneficiază (…) şi, totodată, impietează asupra justei soluţionări a cauzei, contrar dreptului la un proces echitabil, (…) inclusiv prin încălcarea dreptului la apărare al martorului”, se arată în motivare.

Curtea Constituţională a mai observat că instanţele naţionale de drept comun, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au subliniat necesitatea reţinerii dreptului la tăcere şi neautoincriminare şi în ceea ce îl priveşte pe martor.

CCR a admis, pe 2 iunie, o excepţie de neconstituţionalitate, constatând că soluţia legislativă cuprinsă în art. 118 din Codul de procedură penală, care nu reglementează dreptul martorului la tăcere şi la neautoincriminare, este neconstituţională.

Sursă: Agerpres, stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Sorin Bumb: Vin banii europeni pentru rețelele de gaze naturale. Dezbatere publică pentru Ghidul Solicitantului

Publicat

Deputatul de Alba, Sorin Bumb, a transmis un comunicat de presă legat de lansarea în dezbatere a unui document foarte important:

 Ghidul Solicitantului pentru finanțarea distribuțiilor inteligente de gaze naturale va intra în dezbatere publică în perioada imediat următoare, urmând ca din luna august, după cum a anunțat și premierul Ludovic Orban, să se lanseze  apelul de finanțare pentru realizarea acestor rețele atât de necesare pentru localitățile României.

În această după-amiază am discutat cu Ministrul Marcel Boloș ultimele aspecte legate de acest ghid al solicitantului.

Am lucrat împreună foarte mult la acest document, pe baza căruia se vor acorda finanțările, pentru a-l face cât mai clar și cât mai accesibil pentru autoritățile publice care vor accesa aceste fonduri europene.

Am lucrat împreună cu reprezentanți ai primarilor, cu specialiști din Ministerul Dezvoltării și din Ministerul Fondurile Europene pentru a ajunge la o variantă cât mai bună pentru oameni și pentru a-l face aplicabil pentru cât mai mulți solicitanți.

S-a lucrat foarte mult, împreună cu toți cei interesați și în curând documentul va fi lansat în etapa obligatorie de consultare publică, astfel încât din cursul lunii august să se poată deschide sesiunea de finanțare și autoritățile locale să poată depune proiectele.

În funcție de necesități, Autoritatea de Management a Programului va putea decide o eventuală extindere a perioadei de depunere a proiectelor, pentru că scopul nostru este să oferim această oportunitate cât mai multor solicitanți și cât mai multe comunități locale să beneficieze de aceste fonduri.

Finanțarea se va face în proporție de 85% din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană și 15% din fonduri guvernamentale.

Fondurile se vor acorda prin programul Operațional Infrastructură Mare, în cadrul Axei Prioritare 8 – Sisteme Inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, iar distribuțiile nou înființate de gaze, finanțate din aceste fonduri europene, vor avea componente inteligente care vor crește eficiența energetică, îmbunătățind flexibilitatea, siguranța și eficiența în operare a acestor rețele.

Realizarea de noi rețele de distribuție a gazelor naturale este deosebit de importantă pentru multe comunități locale din România, urmând să ajute foarte mult la dezvoltarea lor.

Prin modificările legislative pe care le-am promovat în ultimul an și prin modul în care am gândit acest ghid de finanțare vrem să dăm posibilitatea administrațiilor publice locale să se implice direct în realizarea acestor investiții și totodată să ușurăm sarcina administrativă și birocratică pe care ele o au de îndeplinit pentru accesarea fondurilor necesare.

În acest fel se realizează o absorbție mai bună și mai rapidă a fondurilor europene, iar cetățenii, mai ales din mediul rural și din micile orașe, vor putea beneficia de rețele moderne și sigure de distribuție a gazelor naturale.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp și Messenger vor permite portarea mesajelor între ele cu sau fără voia utilizatorilor

Publicat

facebook messenger

Funcționalitatea WhatsApp și Facebook Messenger va fi în curând integrată. Asta înseamnă că toate conversațiile vor ajunge să fie portate cu sau fără voia ta. 

Dacă ești utilizator entuziast de WhatsApp, dar ai o problemă cu Facebook, s-ar putea să nu te încânte foarte multe această veste.

Din păcate, pentru că Instagram, WhatsApp și multe altele sunt companii deținute de Mark Zuckerberg, era doar o chestiune de timp până se întâmple asta.

Într-o formă sau alta, toate aplicațiile Facebook vor comunica mai mult decât te-ai simți confortabil să o facă.

Va fi o lungă serie de funcții și opțiuni care vor ajunge în final să faciliteze portarea conversațiilor tale din WhatsApp în Messenger, cu sau fără acordul tău.

Partea cea mai interesantă a tranziției va ține însă de modul în care se păstrează securitatea mesajelor tale de pe WhatsApp.

Ca referință, WhatsApp stochează conversațiile pe dispozitiv, în locul unui server centralizat.

În plus, WhatsApp nu are reclame și toate mesajele tale sunt criptate end-to-end. Acesta este și motivul pentru care WhatsApp nu poate fi folosit pe mai multe dispozitive.

Sursă: Playtech.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate