Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Iluminatul public din Alba Iulia rămâne „în aer”. Mircea Hava anunță că „orașul va rămâne în beznă”

Publicat

YouTube video

Problema iluminatului public din Alba Iulia este încă departe de a fi rezolvată, au arătat consilierii locali în ședința de marți, după ce nu au aprobat proiectul de hotărâre prin care se propunea încheierea unui contract de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat din municipiu. În urma numeroaselor discuții în contradictoriu pe tema banilor publici și în urma deciziei consilierilor, primarul Mircea Hava a părăsit sala, revoltat de încă o tergiversare a rezolvării problemei.

Unul dintre aspectele care au iscat discuții, în special în rândul consilierilor liberali, a fost costul instalării luminițelor de sărbători, pentru care se vor plăti „până la 100.000 de euro”, din bani publici, bani care ar acoperi montarea instalațiilor și eventual înlocuirea beculețelor stricate, și nu achiziția de noi instalații.

O altă chestiune care a stârnit reacții au fost prețurile anumitor produse, pentru care întreținerea este mai scumpă decât modernizarea (un exemplu evidențiat de Daniel Zdrânc este „înlocuit corp de iluminat IP 66 – LED Echivalent 100W, cu prețul de modernizare de 1.545 euro și de întreținere de 2.067 euro, care, în oferta companiei Elba, principalul contracandidat la licitație, ar fi costat jumătate din sumă).

Proiectul nu a trecut de votul consilierilor, numărul celor care au votat „pentru” fiind insuficient (13 voturi „pentru”, 7 abțineri, 1 vot „împotrivă” – al lui Simone Albani).

„Tot ce se strică începând de astăzi va rămâne… exact ca înainte. Adică tot ce e în beznă va rămâne în beznă. Nu face nimic, pentru că nu putem semna contractul. Le-am explicat cum a fost câștigată licitația. Cred că ne repetăm ca și cu transportul public. Există o lege și trebuie să o aplicăm așa cum e ea. Aici nu facem politică, trebuie să respectăm legea”, a declarat Mircea Hava, după ce a părăsit sala de ședințe. Vedeți mai jos în video declarația completă a primarului, dar și discuția consilierilor cu reprezentantul firmei Flash Lighting Services București.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Dorina Borcau

    marți, 23.10.2012 at 19:19

    „Multumim” domnilor consilieri de la USL,care preferati ca strazile orasului sa ramana in bezna!

    • Deceneu

      miercuri, 24.10.2012 at 10:10

      TU CHIAR NU INTELEGI DE CE NU AU VOTAT ?!
      EU LE MULTUMESC PENTRU CA NU AU VOTAT O „MANARIE” MARCA HAVA&PDL !

  2. alex

    miercuri, 24.10.2012 at 00:46

    bezna de pe strazi, din unele zone, sa se ragaseasca in casele voastre cand va cautati furculitele sa haliti ceafa de porc !

  3. Oprea Gabriela

    miercuri, 24.10.2012 at 10:51

    MI SE PARE O ABERATIE CE SE INTAMPLA LA NOI HALAL , FACETI DOMNILOR CONSILIERI SA FIE BINE PENTRU ORASUL NOSTRU,HOTIE LA DRUMUL MARE!!!

  4. votant

    miercuri, 24.10.2012 at 12:38

    Votati USL la alegeri si veti merge spre Epoca de Piatra.

  5. radu

    miercuri, 24.10.2012 at 13:48

    luminile stralucesc doar acolo unde „troneaza ” posterul lui HAVELE umar la umar cu obedientul… dorin nistor… care candideaza ,dar nu precizeaza din partea carui partid !? …sa-ti fie rusine cu partidul din care faci parte ,care e adevarat ca nu are doctrina , e josnic si umilitor pt. ALEGATORI..

  6. radu roncea

    joi, 25.10.2012 at 05:37

    Dorin Nistor va castiga din nou experienta! Va colecta mai multe voturi ca Topor dar insuficiente sa-l elimine pe SERDEAN!

  7. Pingback: VIDEO: Circ pentru lumină în CL Alba Iulia. Consilierii au aprobat proiectul privind concesionarea serviciului de iluminat public | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax