Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AUR nu mai are parlamentar de Alba. Daniel Rusu a părăsit formațiunea politică și a devenit deputat neafiliat

Publicat

Deputatul de Alba, Daniel Gheorge Rusu, a părăsit formațiunea politică AUR și a rămas ca ”deputat neafiliat” unui partid politic. Prin plecarea lui Rusu, AUR Alba rămâne fără reprezentat în Parlamentul României. 

Plecarea lui Rusu din AUR a fost deja înregistrată, pe site-ul Camerei Deputaților a României, unde apare ca neafiliat a unui partid politic. Rusu a fost vicelider al grupului parlamentar AUR din februarie 2021-până în mai 2022.

Problemele dintre Rusu și președintele AUR, George Simion au început în urmă cu mai bine de două săptămâni, iar cei doi au păreri diferite despre cum s-a ajuns la o neînțelegere care a culminat cu deputatului de Alba din partid.

În timp ce Rusu l-a acuzat pe George Simion de ”modalitatea abuzivă și dictatorială de a conduce partidul”, președintele AUR a declarat pentru alba24.ro, că mai mulți deputați au vrut mai multe garanții scrise.

Mai exact, Gheorge Rusu a declarat că alături de alți colegi din partid de la nivel local, dar și național au avut o serie de cerințe, pe care Simion nu le-ar fi îndeplinit.

Deputatul de Alba a precizat că după discuțiile din ultima vreme, a hotărât ”să nu mai ia parte la acesta mascaradă”, a declarat Gheorghe Rusu pentru alba24.ro.

George Simion: Garanții scrise că vor rămâne deputați

În replică, președintele AUR, George Simion a declarat pentru reporterii alba24.ro, că 12 deputați, printre care și cel din Alba, au avut o serie de cerințe printre care și

o garanție scrisă că vor rămâne pe un loc eligibil de deputat și la alegerile viitoare.

CITEȘTE ȘI: Scandal cu acuzații de dictatură în AUR: Deputatul de Alba, Daniel Rusu, pleacă din partid. Reacția lui George Simion

Atunci ar fi avut loc o negociere a grupului de deputați pentru o posibilă plecare în masă către PNȚCD. Din tot grupul de deputați, potrivit lui Simion, doar cel din Alba, a luat hotărârea să plece din partid.

Daniel Gheorghe Rusu acuză  ”modalitatea abuzivă și dictatorială de a conduce partidul”

Deputatul de Alba susține că a luat hotărârea să plece din partid, dar acesta a declarat că în următoarea perioadă, mai mulți deputați și chiar senatori vor pleca din formațiunea politică.

În linii mari, Rusu a declarat că ”Simion a luat-o razna”, și ”că l-a cuprins beția puterii”. Acesta a mai precizat pentru alba24.ro, că nu a cerut funcții, ci că au fost alte cerințe pe care Simion nu le-a respectat. Mai mult de atât la acuzat pe Simion de o modalitate abuzivă și dictatorială în ceea ce privește conducerea partidului.

De asemenea, Rusu a mai precizat că nu va pleca spre PNȚCD ci va merge către un partid de alternativă de dreapta.

Atacuri pe Facebook

”FĂRĂ TRĂDĂTORIl” așa și-a început președintele AUR, George Simion postarea în care a precizat că luni de ”la 19:00 avem reconstituirea Filialei Alba, la Hotel Cetate, în prezența maestrului Dorel Vișan”.

În  ultimele zile, deputatul de Alba a avut mai multe postări pe pagina sa de Facebook, care au lăsat să se înțeleagă că între el și președintele formațiunii politice, ar exista disensiuni.

”Nu trebuie sa faci parte dintr-un partid sau altul pentru a avea calitatea de OM!” își începea o postare Rusu pe Facebook, în data de 29 aprilie, pe care o încheia cu mesajul ”Nu trebuie sa fi la AUR, pentru a fi și a avea un caracter de AUR!!!”.

De asemenea într-o postare de sâmbătă acesta a vorbit despre trădare și ”cei care vând iluzii”.

Duminică dimineața, 1 mai, Daniel Gheorghe Rusu a scris pe Facebook că ”din păcate George nu mai este același! Beția puterii i-a venit de hac!”, într-o postare.

”Aici eram cel mai bun pentru ei! Imi ridicau osanale și se mandreau cu mine în toată țara! Ne puteți numara pe degetele de la o mână!

Eram primar, prieten și tutore! Eram doar noi! Eram pe vremea când alți băgători în seamă nici nu-l cunoșteau!

Il ajutam pentru ca atunci credeam în el și în lupta lui! Acuma totul s-a schimbat! Bani si interese ! Arogantă și manipulare! Restul este un patriotism desantat de fațada! Din păcate George nu mai este același! Beția puterii i-a venit de hac! Voi continua lupta pentru aceleași valori și principii alaturi de toți cei care se vor alatura mie!”, a scris Rusu pe Facebook.

Discuție între George Simion și primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, făcută public de Rusu

Deputatul de Alba Daniel Gheorghe Rusu a publicat pe contul său de Facebook o înregistrare audio cu o discuție între președintele AUR, George Simion și primarul PNL din Zlatna, Silviu Ponoran.

CITEȘTE ȘI: Scandalul din AUR Alba, faza pe înregistrări AUDIO. Daniel Rusu a publicat o înregistrare cu Simion și primarul PNL din Zlatna

”Iată dovada prin care marele George Simion își negociază viitorul partidului cu baronii locali PNL. Ascultați cu atenție. Primul episod- primarul( baronul local) PNL Zlatna.

AUR nu vrea Baroni locali- o minciună marca GS” a scris Daniel Rusu, pe contul său de Facebook.

Cei doi au discutat inclusiv despre Călin Georgescu. În legătură cu acesta, George Simion a spus că ”era total de încredere până luna trecută când a spus că își face partid”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dex

    miercuri, 04.05.2022 at 16:33

    Partidul praf si pulbere. Domnul Visan este de o valoare inestimabila… bineinteles politic vorbind.
    Somioane lasane dute si lasa politica

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Două cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 21 mai

Publicat

Au fost înregistrate două cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) sâmbătă, 21 mai.

În județ sunt 92 de cazuri active în total.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 53.850 cazuri confirmate, 52.460 persoane vindecate, 1.290 decese. În același interval au fost procesate 467.040 teste, din care 357.210 PCR și 109.830 rapide.

În ultimele 24 de ore au fost făcute 215 testări: 68 PCR (28 la DSP și 40 la spitalul județean) și 147 teste rapide.

Cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore în județul Alba

Blaj – 1 caz

Valea Lungă – 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,25 (anterior 0,26).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile

Localitate Incidență Cazuri
Urban    
ORAŞ OCNA MUREŞ 0.65 9
MUNICIPIUL ALBA IULIA 0.42 32
ORAŞ TEIUŞ 0.42 3
ORAŞ CUGIR 0.32 8
MUNICIPIUL BLAJ 0.29 6
MUNICIPIUL AIUD 0.24 6
ORAŞ ZLATNA 0.13 1
MUNICIPIUL SEBEŞ 0.12 4
ORAŞ ABRUD 0 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 0 0
ORAŞ CÂMPENI 0 0
Rural    
RIMETEA 2.02 2
OHABA 1.72 1
POŞAGA 1.12 1
POIANA VADULUI 0.96 1
METEŞ 0.73 2
LUPŞA 0.71 2
VALEA LUNGĂ 0.64 2
CIUGUD 0.61 2
NOŞLAC 0.55 1
CRICĂU 0.51 1
LOPADEA NOUĂ 0.4 1
ŞPRING 0.39 1
ŞUGAG 0.35 1
CETATEA DE BALTĂ 0.33 1
SÂNTIMBRU 0.33 1
GALDA DE JOS 0.23 1
ŞONA 0.23 1
SĂSCIORI 0.15 1
ALBAC 0 0
ALMAŞU MARE 0 0
ARIEŞENI 0 0
AVRAM IANCU 0 0
BERGHIN 0 0
BISTRA 0 0
BLANDIANA 0 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0 0
BUCIUM 0 0
CÂLNIC 0 0
CENADE 0 0
CERGĂU 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 0 0
CIURULEASA 0 0
CRĂCIUNELU DE JOS 0 0
CUT 0 0
DAIA ROMÂNĂ 0 0
DOŞTAT 0 0
FĂRĂU 0 0
GÂRBOVA 0 0
GÂRDA DE SUS 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
IGHIU 0 0
ÎNTREGALDE 0 0
JIDVEI 0 0
LIVEZILE 0 0
LUNCA MUREŞULUI 0 0
MIHALŢ 0 0
MIRĂSLĂU 0 0
MOGOŞ 0 0
OCOLIŞ 0 0
PIANU 0 0
PONOR 0 0
RĂDEŞTI 0 0
RÂMEŢ 0 0
ROŞIA DE SECAŞ 0 0
ROŞIA MONTANĂ 0 0
SĂLCIUA 0 0
SĂLIŞTEA 0 0
SÂNCEL 0 0
SCĂRIŞOARA 0 0
ŞIBOT 0 0
SOHODOL 0 0
STREMŢ 0 0
UNIREA 0 0
VADU MOŢILOR 0 0
VIDRA 0 0
VINŢU DE JOS 0 0

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cătălin Drulă și-a anunțat candidatura la președinția USR: ”este nevoie de o mână hotărâtă pe volan”

Publicat

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, sâmbătă, candidatura la conducerea formaţiunii, afirmând că livrează rezultate concrete, „nu bla-bla steril”, iar partidul are nevoie de organizare şi „o mână hotărâtă pe volan”.

„Astăzi mi-am lansat oficial candidatura pentru preşedinţia USR. Am demonstrat că sunt omul faptelor. Livrez rezultate concrete, nu bla-bla steril. Vorbesc deschis, critic des şi laud la fel. Şi mereu o fac sincer şi fără ocolişuri. Cred că USR are nevoie de organizare, energie şi o mână hotărâtă pe volan. Şi că sunt persoana potrivită pentru asta. USR este acum cel mai mare partid de opoziţie. Singurul partid liberal din România. Dar lupta pentru destinul României va fi una grea. Suntem noi şi colosul PSD-PNL. Şi în joc este modernizarea ţării noastre”, a scris Drulă pe Facebook.

El a arătat că puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare, iar politica „pe persoană fizică” nu are rezultate durabile.

„În aceşti ani am învăţat că politica este un joc de echipa. Vedetismul şi politica pe persoana fizica nu produc rezultate durabile. Puterea unui partid de a schimba societatea vine din organizare. Iar democraţia nu poate funcţiona fără încredere, respect şi delegare. Le-am cerut colegilor mei să-mi acorde încrederea de fi liderul acestei construcţii frumoase, ce poarta numele USR”, a adăugat liderul interimar al formaţiunii.

Cătălin Drulă susţine că un lider trebuie să creadă în ceea ce face şi să nu se ferească de responsabilitate.

„Vreau să explic ce înseamnă pentru mine leadership: înseamnă să-ţi pese. Să crezi în ce faci. Să fii sincer cu tine şi cu cei care şi-au dat încrederea. Să nu te fereşti de responsabilitate şi să nu abdici. Să conduci. Volanul e acolo, trebuie doar să vrei sa pui mâna pe el şi să-ţi pese de pasageri”, a declarat Drulă.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Moment tensionat la dezvelirea statuii lui Bethlen Gabor. Senatorul Matieș a alăturat portretul lui Avram Iancu

Publicat

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a fost protagonistul unui moment petrecut în timpul ceremoniei de dezvelire a statuii principelui Bethlen Gabor, la Alba Iulia, în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Unității Reformate maghiare.

Acesta a oferit un buchet de flori președintelui Ungariei, Katalin Novak, după care a scos un portret al eroului național român Avram Iancu și l-a așezat la baza statuii principelui Gabriel Bethlen, pentru a aminti de cei 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

În momentul în care senatorul Călin Matieș s-a apropiat de președintele Ungariei, forțele de ordine i-au atras atenția acestuia.

Când i-a oferit buchetul de flori, s-a apropiat și mai mult, pentru a transmite mesajul. Katalin Novak i-a zâmbit și mulțumit pentru flori.

Matieș a spus că primarul ar fi trebuit să știe că anul acesta se împlinesc și 150 de ani de la moartea eroului Avram Iancu.

Portretul lui Avram Iancu a rămas pe gazonul din apropierea statuii lui Bethlen Gabor.

Reamintim că la Alba Iulia, ceremonialul este organizat de către Eparhia Reformată din Ardeal, fiind important pentru comunitatea maghiară.

Vezi LIVE: Ziua Unității Reformate maghiare, sărbătorită la Alba Iulia, în prezența președintelui Ungariei, Katalin Novak

Alba Iulia a fost aleasă ca locație pentru acest eveniment festiv pentru că s-a dorit și aniversarea Colegiului Academic (Collegium Academicum), fondat aici în urmă cu 400 de ani de către principele Transilvaniei, Bethlen Gábor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Ziua Unității Reformate maghiare, sărbătorită la Alba Iulia, în prezența președintelui Ungariei, Katalin Novak

Publicat

Ziua Unității Reformate este sărbătorită sâmbătă la Alba Iulia, prin evenimente organizate în centrul istoric al orașului, cu participarea președintelui Ungariei, Katalin Novak, a altor oficialități centrale și locale, dar și a mii de etnici maghiari.

Sunt prezenți și preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor și primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

În Cetatea Alba Carolina este dezvelită statuia pricipelui Bethlen Gabor, iar în apropiere vor fi susținute discursuri de către cei prezenți. De la ora 12.00, se desfășoară o slujbă de comemorare.

În zonă sunt asigurate măsuri de securitate. Este prima vizită oficială, într-o țară străină, în calitate de președinte, a Katalinei Novak, care și-a preluat mandatul în 10 mai.

Sunt mii de persoane prezente la eveniment.

Cine este Katalin Novák

Noul președinte al Ungariei, Katalin Novak, are 44 de ani și a fost ministru al tineretului și familiei. Are trei copii și a fost vicepreşedinte al FIDESZ. Are studii economice, de drept şi administraţie publică, în Ungaria şi Franţa. A trăit în SUA, Franţa şi Germania şi vorbeşte engleza, franceza, germana şi spaniola.

Ziua Unității Reformate maghiare

Evenimentul este organizat de către Eparhia Reformată din Ardeal.

Seria evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Unității Reformate maghiare a început joi. Programul a inclus Convenția Generală a Bisericii, cu participarea celor zece episcopi din Bazinul Carpatic și a altor reprezentanți ai bisericii. Au fost sfințite zece biserici renovate din sudul Transilvaniei.

Béla Kató, episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, a precizat că Alba Iulia a fost aleasă ca locație pentru acest eveniment festiv pentru că s-a dorit și aniversarea Colegiului Academic (Collegium Academicum), fondat aici în urmă cu 400 de ani de către principele Transilvaniei, Gábor Bethlen. Colegiul a fost mutat ulterior la Aiud din ordinul principelui Mihály Apafi.

Statuia principelui Gabriel Bethlen

Statuia Principelui Gabriel Bethlen este din bronz, cizelată și patinată maro închis, cu înălțime de 2,7 metri. Este așezată pe un soclu împărțit în două registre orizontale.

Pe registrul superior este inscripționat textul „Gabriel Bethlen 1580 – 1629”, iar pe registrul inferior „SI DEUS PRO NOBIS, QUIS CONTRA NOS (ROM. 8,31) COLLEGIUM ACADEMICUM 400 (1622 – 2022)”.

Greutatea totală a ansamblului este de 3,5 tone. Statuia Principelui este realizată de sculptorul Deak Arpad.

Bethlen Gábor (1580, Ilia – 15 noiembrie 1629, Alba Iulia) a fost principe al Transilvaniei între anii 1613-1629.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax