Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AUR nu mai are parlamentar de Alba. Daniel Rusu a părăsit formațiunea politică și a devenit deputat neafiliat

Publicat

Deputatul de Alba, Daniel Gheorge Rusu, a părăsit formațiunea politică AUR și a rămas ca ”deputat neafiliat” unui partid politic. Prin plecarea lui Rusu, AUR Alba rămâne fără reprezentat în Parlamentul României. 

Plecarea lui Rusu din AUR a fost deja înregistrată, pe site-ul Camerei Deputaților a României, unde apare ca neafiliat a unui partid politic. Rusu a fost vicelider al grupului parlamentar AUR din februarie 2021-până în mai 2022.

Problemele dintre Rusu și președintele AUR, George Simion au început în urmă cu mai bine de două săptămâni, iar cei doi au păreri diferite despre cum s-a ajuns la o neînțelegere care a culminat cu deputatului de Alba din partid.

În timp ce Rusu l-a acuzat pe George Simion de ”modalitatea abuzivă și dictatorială de a conduce partidul”, președintele AUR a declarat pentru alba24.ro, că mai mulți deputați au vrut mai multe garanții scrise.

Mai exact, Gheorge Rusu a declarat că alături de alți colegi din partid de la nivel local, dar și național au avut o serie de cerințe, pe care Simion nu le-ar fi îndeplinit.

Deputatul de Alba a precizat că după discuțiile din ultima vreme, a hotărât ”să nu mai ia parte la acesta mascaradă”, a declarat Gheorghe Rusu pentru alba24.ro.

George Simion: Garanții scrise că vor rămâne deputați

În replică, președintele AUR, George Simion a declarat pentru reporterii alba24.ro, că 12 deputați, printre care și cel din Alba, au avut o serie de cerințe printre care și

o garanție scrisă că vor rămâne pe un loc eligibil de deputat și la alegerile viitoare.

CITEȘTE ȘI: Scandal cu acuzații de dictatură în AUR: Deputatul de Alba, Daniel Rusu, pleacă din partid. Reacția lui George Simion

Atunci ar fi avut loc o negociere a grupului de deputați pentru o posibilă plecare în masă către PNȚCD. Din tot grupul de deputați, potrivit lui Simion, doar cel din Alba, a luat hotărârea să plece din partid.

Daniel Gheorghe Rusu acuză  ”modalitatea abuzivă și dictatorială de a conduce partidul”

Deputatul de Alba susține că a luat hotărârea să plece din partid, dar acesta a declarat că în următoarea perioadă, mai mulți deputați și chiar senatori vor pleca din formațiunea politică.

În linii mari, Rusu a declarat că ”Simion a luat-o razna”, și ”că l-a cuprins beția puterii”. Acesta a mai precizat pentru alba24.ro, că nu a cerut funcții, ci că au fost alte cerințe pe care Simion nu le-a respectat. Mai mult de atât la acuzat pe Simion de o modalitate abuzivă și dictatorială în ceea ce privește conducerea partidului.

De asemenea, Rusu a mai precizat că nu va pleca spre PNȚCD ci va merge către un partid de alternativă de dreapta.

Atacuri pe Facebook

”FĂRĂ TRĂDĂTORIl” așa și-a început președintele AUR, George Simion postarea în care a precizat că luni de ”la 19:00 avem reconstituirea Filialei Alba, la Hotel Cetate, în prezența maestrului Dorel Vișan”.

În  ultimele zile, deputatul de Alba a avut mai multe postări pe pagina sa de Facebook, care au lăsat să se înțeleagă că între el și președintele formațiunii politice, ar exista disensiuni.

”Nu trebuie sa faci parte dintr-un partid sau altul pentru a avea calitatea de OM!” își începea o postare Rusu pe Facebook, în data de 29 aprilie, pe care o încheia cu mesajul ”Nu trebuie sa fi la AUR, pentru a fi și a avea un caracter de AUR!!!”.

De asemenea într-o postare de sâmbătă acesta a vorbit despre trădare și ”cei care vând iluzii”.

Duminică dimineața, 1 mai, Daniel Gheorghe Rusu a scris pe Facebook că ”din păcate George nu mai este același! Beția puterii i-a venit de hac!”, într-o postare.

”Aici eram cel mai bun pentru ei! Imi ridicau osanale și se mandreau cu mine în toată țara! Ne puteți numara pe degetele de la o mână!

Eram primar, prieten și tutore! Eram doar noi! Eram pe vremea când alți băgători în seamă nici nu-l cunoșteau!

Il ajutam pentru ca atunci credeam în el și în lupta lui! Acuma totul s-a schimbat! Bani si interese ! Arogantă și manipulare! Restul este un patriotism desantat de fațada! Din păcate George nu mai este același! Beția puterii i-a venit de hac! Voi continua lupta pentru aceleași valori și principii alaturi de toți cei care se vor alatura mie!”, a scris Rusu pe Facebook.

Discuție între George Simion și primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, făcută public de Rusu

Deputatul de Alba Daniel Gheorghe Rusu a publicat pe contul său de Facebook o înregistrare audio cu o discuție între președintele AUR, George Simion și primarul PNL din Zlatna, Silviu Ponoran.

CITEȘTE ȘI: Scandalul din AUR Alba, faza pe înregistrări AUDIO. Daniel Rusu a publicat o înregistrare cu Simion și primarul PNL din Zlatna

”Iată dovada prin care marele George Simion își negociază viitorul partidului cu baronii locali PNL. Ascultați cu atenție. Primul episod- primarul( baronul local) PNL Zlatna.

AUR nu vrea Baroni locali- o minciună marca GS” a scris Daniel Rusu, pe contul său de Facebook.

Cei doi au discutat inclusiv despre Călin Georgescu. În legătură cu acesta, George Simion a spus că ”era total de încredere până luna trecută când a spus că își face partid”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dex

    miercuri, 04.05.2022 at 16:33

    Partidul praf si pulbere. Domnul Visan este de o valoare inestimabila… bineinteles politic vorbind.
    Somioane lasane dute si lasa politica

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax