Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aurel Truță, albaiulianul care a ajuns primar în Spania, prezent la întâlnirea dintre Regele Felipe al VI-lea și președintele Klaus Iohannis

Publicat

reyes--575x323 Președintele României, Klaus Iohannis a participat la începutul acestei săptămâni la o întâlnire cu Regele Felipe al VI-lea si de Regina Letizia a Spaniei. Pe lângă soția sa și membri ai Guvernului, a mai fost invitat la eveniment și albaiulianul Aurel Truță, singurul primar român din Spania, ca un model de cetățean care muncește și trăiește în Peninsula Iberică.

În timpul prânzului dat în cinstea primei vizite oficiale a lui Iohannis în Spania, Regele Felipe a vorbit despre importanța comunității române pentru economia țării sale.

„Noi, românii, am contribuit la redresarea economică prin forță de muncă. Majoritatea românilor vin să lucreze, suntem un popor muncitor. În Spania se știe deja că doar un grup mic se ocupă de delicvențe, așa cum se întâmplă și în cazul sud-americanilor sau a spaniolilor”, a declarat, pentru ziarele iberice, albaiulianul Aurel Truță, singurul primar român din Spania. Acesta a fost invitat la masa de la Palat ca un exemplu al românilor care trăiesc și lucrează în peninsulă.

În întreaga Spanie, românii formează cea mai mare comunitate de emigranți, cu un total de 707.284 de cetățeni, potrivit recensământului realizat la începutul anului, ceea ce înseamnă 16% din populația străină din Spania  4.447.852 persoane).

Aurel Truță a plecat de pe meleagurile natale în urmă cu 15 ani, pentru a-și încerca norocul peste hotare. La 24 de ani, acesta și-a îndreptat pașii spre Peninsula Iberică, însă nu s-a gândit niciun moment că va ajunge vreodată edil al unei localități spaniole.

A început culegând măsline, iar mai apoi a muncit în domeniul hotelier, experiență care l-a ajutat să-și deschidă propria afacere, un cafe-bar căruia i-a pus numele ”Apulum”, în amintirea orașului care i-a dat atâtea satisfacții, dar pe care s-a văzut nevoit să-l părăsească în urmă cu mulți ani.

Mai apoi a înființat o firmă de construcții în Madrid, unde încet-încet și-a făcut o reputație, fiind solicitat cu lucrări în mai multe localități din provincia Palencia, printre care și Paramo de Boedo, unde de altfel s-a stabilit cu familia.

Nu a trecut mult timp și Aurel Truță a câștigat încrederea locuitorilor și chiar a politicienilor din zonă. Românul a fost desemnat de reprezentanții Partidului Popular (PP) să reprezinte formaţiunea politică la alegerile locale din 24 mai în calitate de candidat la Primăria Paramo de Boedo. Truță nu a apucat să-și facă vreo campanie electorală înainte de alegeri, ci doar a vorbit cu câțiva locuitori. În ziua alegerilor, din cele aproape 80 de persoane cu drept de vot din localitate, 53 au pus ștampila pe român.

VEZI AICI povestea albaiulianului ajuns primar în Spania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax