Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Aurel Truță, albaiulianul care a ajuns primar în Spania, prezent la întâlnirea dintre Regele Felipe al VI-lea și președintele Klaus Iohannis

Publicat


reyes--575x323Președintele României, Klaus Iohannis a participat la începutul acestei săptămâni la o întâlnire cu Regele Felipe al VI-lea si de Regina Letizia a Spaniei. Pe lângă soția sa și membri ai Guvernului, a mai fost invitat la eveniment și albaiulianul Aurel Truță, singurul primar român din Spania, ca un model de cetățean care muncește și trăiește în Peninsula Iberică.

În timpul prânzului dat în cinstea primei vizite oficiale a lui Iohannis în Spania, Regele Felipe a vorbit despre importanța comunității române pentru economia țării sale.

„Noi, românii, am contribuit la redresarea economică prin forță de muncă. Majoritatea românilor vin să lucreze, suntem un popor muncitor. În Spania se știe deja că doar un grup mic se ocupă de delicvențe, așa cum se întâmplă și în cazul sud-americanilor sau a spaniolilor”, a declarat, pentru ziarele iberice, albaiulianul Aurel Truță, singurul primar român din Spania. Acesta a fost invitat la masa de la Palat ca un exemplu al românilor care trăiesc și lucrează în peninsulă.

În întreaga Spanie, românii formează cea mai mare comunitate de emigranți, cu un total de 707.284 de cetățeni, potrivit recensământului realizat la începutul anului, ceea ce înseamnă 16% din populația străină din Spania  4.447.852 persoane).

Aurel Truță a plecat de pe meleagurile natale în urmă cu 15 ani, pentru a-și încerca norocul peste hotare. La 24 de ani, acesta și-a îndreptat pașii spre Peninsula Iberică, însă nu s-a gândit niciun moment că va ajunge vreodată edil al unei localități spaniole.

A început culegând măsline, iar mai apoi a muncit în domeniul hotelier, experiență care l-a ajutat să-și deschidă propria afacere, un cafe-bar căruia i-a pus numele ”Apulum”, în amintirea orașului care i-a dat atâtea satisfacții, dar pe care s-a văzut nevoit să-l părăsească în urmă cu mulți ani.

Mai apoi a înființat o firmă de construcții în Madrid, unde încet-încet și-a făcut o reputație, fiind solicitat cu lucrări în mai multe localități din provincia Palencia, printre care și Paramo de Boedo, unde de altfel s-a stabilit cu familia.

Nu a trecut mult timp și Aurel Truță a câștigat încrederea locuitorilor și chiar a politicienilor din zonă. Românul a fost desemnat de reprezentanții Partidului Popular (PP) să reprezinte formaţiunea politică la alegerile locale din 24 mai în calitate de candidat la Primăria Paramo de Boedo. Truță nu a apucat să-și facă vreo campanie electorală înainte de alegeri, ci doar a vorbit cu câțiva locuitori. În ziua alegerilor, din cele aproape 80 de persoane cu drept de vot din localitate, 53 au pus ștampila pe român.

VEZI AICI povestea albaiulianului ajuns primar în Spania.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

URS lovit MORTAL de o mașină pe DN1 Sibiu-Brașov, zona Hula Bradului

Publicat

Un nou accident rutier, în care a fost lovit un urs, s-a petrecut duminică seara. Animalul a murit în urma impactului. Evenimentul rutier a fost semnalat pe DN1 Sibiu – Brașov, la Hula Bradului. Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier s-a desfășurat alternativ, temporar, fiind reluat în jurul orei 22.40. Citește și VIDEO: Urs rănit, păzit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate