Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Austria refuză aderarea României la Schengen. Cancelar: ”75.000 de migranți au sărit granița externă a UE, să răspundem la asta”

Publicat

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, dă un mesaj clar României, în legătură cu aderarea la Spațiul Schengen și spune și motivul: numărul mare de migranți care ”sar” granița externă a UE și ajung în Austria.

Politicienii români, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, joacă însă cartea optimismului și lasă să se înțeleagă că mai sunt speranțe pentru sfârșitul săptămânii. 

Karl Nehammer a declarat, marți, răspicat, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen. Declarația a fost făcută la un eveniment de politică externă organizat la Tirana. 

Declarația vine la o zi după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost la Viena, unde s-a întâlnit cu ministrul de Interne Gerhart Karner.

”Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp.

Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria.

Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer, citat de Digi24.

Ministrul Bode a încercat să-l convingă pe omologul autriac de faptul că nu există un coridor de imigrație prin România, dar Karner a rămas pe poziții.

Iohannis: ”Încă se negociază”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, tot marți, la Tirana, că România va negocia până în ultima clipă.

„Încă se discută, se negociază. Joi, această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI ai miniștrilor de Interne și Justiție.

Acolo sigur că se va discuta in extenso această chestiune. Până atunci încă e nevoie de negocieri, încă se discută pe textul acestei decizii.

Suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să aducem decizia unde o dorim noi. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment.

În condițiile în care deciziile referitoare la România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice.

Nu înseamnă că nu se poate găsi o formulă de decizie convenabilă pentru ambele părți”, a spus șeful statului român.

Extinderea Spațiului Schengen se va decide la JAI, Consiliul Miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne din UE, joi și vineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. pilu

  marți, 06.12.2022 at 13:32

  Mai tăceţi mă dracului, că voi cum îi primiţi aşa îi şi plasaţi în Germania. Nesimţiţilor !

 2. vasi

  marți, 06.12.2022 at 13:53

  Cata spaga iau vamesii nici nu este de mirare, oare le verifica cineva averile lor si a neamurilor

 3. pilu

  marți, 06.12.2022 at 13:55

  Revin. Păi dacă ăştia se comportă în halul ăsta cu noi, ar trebui ca şi ANAF-ul, Garda de mediu şi toţi care au mai putea pune o „vorbă”, să mai ia la puricat puţin firmele austriece, că prea se lăfăie prin ţară.

 4. Geografia

  marți, 06.12.2022 at 17:08

  OOare unii au devenit o nație degenerată ? Stiu ceva despre geografie ? Oare ce țară se afla intre noi si Ostereich ? Oare peste ăia, emigranții levitează ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax