Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autoritățile din Alba au propus carantinarea localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud. Așteaptă avizul INSP

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba a înaintat către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) propunerea de carantinare a localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud, au declarat surse alba24.ro.

Mai exact, DSP Alba a transmis situația punctajelor de risc și incidența foarte ridicată din ultimele zile, iar în aceste cazuri  în metodologie este indicată carantinarea. 

Duminică, dacă avizul INSP va fi pozitiv, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni și va vota pentru luarea deciziei carantinării localităților pentru 14 zile.

CITEȘTE ȘI: INSP a avizat CARANTINARE pentru Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud. Duminică, ședința decisivă a CJSU Alba

Dacă avizul va  fi pozitiv, carantinarea  va începe de marți, 17 noiembrie.

UPDATE: Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a declarat pentru alba24.ro, că măsura carantinării este propusă în urma incidenței ridicate. Alba Iulia și Blajul au sâmbătă o incidență de peste 10 cazuri la mia de locuitori. Dacă vor fi înregistrate rezultate bune după luarea măsurii, atunci carantina va fi ridicată mai devreme de 14 zile.

Carantina are scopul de a preveni supraîncărcarea sistemului sanitar din Alba cu noi cazuri și de a stopa presiunea pe secțiile de terapie intensivă.

UPDATE 2:  ”Întrucât la nivelul județului Alba în anumite localități incidența indică o creștere constantă și a depășit anumite praguri critice, DSP Alba a întocmit astăzi, 14 noiembrie 2020, analizele de risc ale localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud, propunând carantinarea acestora.

Având în vedere situația descrisă, potrivit metodologiei naționale, specialiștii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună și adecvată variantă pentru protejarea sănătății populației județului.

Analizele de risc au fost trimise astăzi Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) spre analiză și avizare. Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul județului Alba care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de carantinare.

Decizia finală aparține însă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență constituit la nivelul Instituției Prefectului Alba”, a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Incidența cazurilor COVID în Alba

În perioada 31 octombrie – 13 noiembrie 2020, în județul Alba s-au înregistrat 2.266 infectări noi cu coronavirus, iar incidența COVID a ajuns la 5,97, situând județul pe locul 4 în topul național.

În ceea ce privește situația pe orașe, Blajul are incidență COVID de 10,49, în urcare de la 9,96, fiind urmat de Alba Iulia cu 10,08  (anterior 9,92).

Vezi TOP localități din Alba după incidența cazurilor COVID în ultimele 14 zile. Situația actualizată în 14 noiembrie

Cugirul are incidență COVID de 8,81 (anterior 8,78), Sebeș – 8,38 (anterior 8,26), Abrud – 6,22 (anterior 6,60). Ciugud are 7,33.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 271 de noi cazuri de COVID-19, după 1120 testări, potrivit datelor transmise sâmbătă, 14 noiembrie, de DSP Alba.

știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tux

    sâmbătă, 14.11.2020 at 17:10

    Uite de ce trebie sa mearga lumea la vot si sa dea de pamant si cu clica PNL la fel cum a dat si cu cea PSD.
    Pai cum vine asta ? o sa inchida orasele in care se fac printre cele mai multe teste din tara fiindca este incidenta mare, CORECT, dar cele in care nu se fac teste aproape deloc raman deschise, iar dupa 2 saptamani, in care orasul a fost inchis si sa speram ca se va reduce incidenta cazurilor, si lumea va fi libera sa circule iar, o sa inceapa plimbarea prin tara si va merge lumea in Delta spre exempu, unde nu se testeaza nici dracu si ghici, aducem virusul inapoi.
    Din aceasta cauza au mintit probabil si cei de la DSP Sibiu, pentru nu a raporta valori mari care vor duce la inchiderea orasului, dar dupa cum stim, dreptatea nu e pentru toti.
    NU am auzit sa trimita guvernul asta impotent vreo comisie sa analizeze „De ce se fac asa putine teste in Giurghiu, Tulcea, Galati etc ?”, e mai simplu ii inchidem pe aia care sunt corecti si au facut si teste asa cum ar trebui sa faca toti. Pai domnilor de la DSP-uri, guvern si care dracu mai luati decizii dinastea pripite, oare prin aceste decizii, nu incurajati reducerea numarului de testari ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax