Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INSP a avizat CARANTINARE pentru Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud. Duminică, ședința decisivă a CJSU Alba

Publicat

INSP a avizat propunerea DSP Alba pentru carantinarea localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud.

Duminică, în urma aviztului favorabil din partea INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni și va vota pentru luarea deciziei carantinării localităților pentru 14 zile.

AICI DOCUMENTUL: CARANTINĂ la Alba Iulia, de marți, ora 00.00: Zona în care se aplică măsurile restrictive. Ce nu ai voie să faci

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, măsura carantinarii este recomandată a fi instituita conform metodologiei la un punctaj de minim 60 de puncte pentru fiecare localitate în care numărul mare de cazuri de COVID-19 este crescut.

Mai exact, autoritățile fac zilnic evaluări, iar în urma evaluării, fiecare localitate primește un punctaj.

Incidența este unul dintre indicatorii care stabilesc punctajul, alături de numarul medicilor de familie din localitate, capacitatea spitalelor de a face față afluxului de persoane care necesită internare, numarul de farmacii de pe raza localității, tendința de creștere/scădere a infecției, a precizat Alexandru Sinea.

Analizele de risc sunt realizate de care medicii epidemiologi  care evaluează riscul la care este expusă sănătatea populației dintr-o anumită comunitate, a mai spus acesta.

În urma analizei cele șase localități propuse pentru carantinare au avut următoarele punctaje:

  • Blaj 70 puncte
  • Abrud 69 puncte
  • Ciugud 61 puncte
  • Cugir 65 puncte
  • Alba Iulia 65 puncte
  • Sebes 64 puncte

CITEȘTE ȘI: Autoritățile din Alba au propus carantinarea localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud, Ciugud. Așteaptă avizul INSP

UPDATE, duminică 15 noiembrie ora 11,00: Prefectura Alba vine cu precizări referitoare la un document INSP care circulă pe internet prin care este anunțată carantina din data de 15.11.2020 pentru municipiul Alba Iulia

Prefectul de Alba, Nicolae Albu: ”Referitor la Avizele de carantină emise de INSP, vă precizez că ele au fost solicitate de către DSP Alba, iar data emiterii acestora nu coincide cu data instituirii carantinei.

Totodată , vă aduc la cunoștința că procedura de instituire a carantinei este una foarte clara și care prevede anumiți pași care trebuie respectați întocmai :

  • – propunerea DSP privind carantina;
  • – emiterea avizului INSP;
  • – analiza în ședința CJSU și luarea Hotărârii prin vot;
  • – transmiterea Hotărârii către comandantul acțiunii pentru aprobare;
  • – după aprobare, publicare in Monitorul Oficial

Ori noi, în momentul acesta ne aflăm în procedura de elaborare a proiectului de Hotărâre ce se va afla pe ordinea de zi a ședinței CJSU unde vor fi analizate și votate aceste avize (primite ieri de catre DSP).

Nu vă ascund faptul că, potrivit celor discutate, cel mai devreme putem avea în vedere începerea carantinării (pentru localitățile pentru care se va și vota această măsură ) marți la ora 00.00, tocmai din motivele procedurale expuse mai sus.

După ședința CJSU de astazi, vom comunica public, în cel mai scurt timp, Hotărârile adoptate pentru fiecare localitate pentru care s-a propus aceasta măsură .”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nicolaie apolzan

    duminică, 15.11.2020 at 04:08

    O MOSTRA DE BIROCRATIE:
    1.-” potrivit metodologiei naţionale, specialiştii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună şi adecvată variantă pentru protejarea sănătăţii populaţiei judeţului”
    2.-„analizele de risc au fost trimise Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) spre analiză şi avizare.
    3.-Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul judeţului Alba, care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de carantinare.
    4.-Decizia finală aparţine, însă, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, constituit la nivelul Instituţiei Prefectului Alba”,
    CONCLUZIE:Tine doamne boala pana la Decizia finala !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax