Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Autoritățile se pregătesc de zăpadă. CNAIR închide Transfăgărășanul și o porțiune din Transalpina

Publicat

Șoseaua Transfăgărășanul a fost închisă miercuri pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (Sibiu) și Piscul Negru (Argeș), anunță reprezentanții CNAIR. De asemenea, și Transalpina va fi închisă, între Rânca și Obârșia Lotrului. 

”Având în vedere ninsorile din ultima perioadă și înrăutățirea condițiilor meteo prognozate de meteorologi, CNAIR SA a luat decizia închiderii acestui tronson de drum circulației publice pentru că nu mai putem asigura condiții sigure pentru trafic.

Cu un efort susținut, anul acesta, am reușit să prelungim cu o lună perioada în care Transfăgărășanul a fost deschis, acest lucru fiind posibil și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile” au transmis reprezentanți instituției.

Strat de zăpadă în noiembrie, nu doar la munte

Meteorologul român Ilie Nicolae a prezentat pe contul său de Facebook o serie de date corelate din care reiese când sunt șanse foarte ridicate să avem parte de ninsoare în România, în ultima decadă a acestei luni.

Meteorolog: În noiembrie vom avea cel mai timpuriu strat de zăpadă consistent în această perioadă a anului din ultimii 10 – 15 ani

Ilie Nicolae este meteorolog la societatea Intervenții Active în Atmosferă (IAA), spune că „la orizont se întrevăd condiții pentru primul strat de zăpadă mai consistent în zonele joase de relief, odată cu ultima decadă a lunii noiembrie”.

”Episodul de iarnă din ultima decadă a lunii este de urmărit, fiindcă ar constitui cel mai timpuriu strat de zăpadă mai consistent în această perioadă din an din ultimii 10 – 15 ani cel puțin” a transmis Ilie Nicolae.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax