Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autorul jafului armat de la benzinăria „Rompetrol” din Alba Iulia, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Publicat

Autorul jafului armat de la benzinăria „Rompetrol” din Alba Iulia a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, de magistraţii Judecătoriei Alba Iulia. Sentinţa a fost pronunţată vineri, iar instanţa a ţinut cont, la aplicarea pedepsei, de faptul că tânărul a recunoscut şi a regretat fapta. Rareş Raita a fost pus de îndată în libertate.

Rareş Raita se afla la prima astfel de abatere, aşa că magistraţii au decis aplicarea unei pedepse mai uşoare. „Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este deţinut în baza altui titlu de detenţie“, se arată în minuta judecătorului.

Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Alba.

Reamintim că Rareş Raita a plecat din „Rompetrol”, în noaptea de 27-28 septembrie, cu suma de 1.050 de lei şi două telefoane mobile. După comiterea faptei, acesta a aruncat cele două telefoane mobile într-o grădină de pe raza municipiului Alba Iulia, iar pistolul şi îmbrăcămintea, într-un tomberon. La comiterea faptei, Raita a folosit autovehiculul proprietate personală, pe care l-a abandonat în cartierul Bărăbanţ din Alba Iulia. Ulterior, acesta s-a prezentat la secţia de poliţie pentru a-şi reclama maşina furată, dar declaraţiile sale confuze l-au dat de gol în faţa oamenilor legii. „A pătruns în benzinărie cu o mască chirurgicală pe faţă şi cu un pistol airsoft care imită foarte bine pistoalele adevărate, i-a ameninţat pe ambii vânzători, un băiat şi o fată şi le-a cerut toţi banii din casă. Sub ameninţarea armei, angajata benzinăriei i-a dat suma de 1.050 lei, iar la plecare inculpatul a solicitat şi telefoane mobile ale angajaţilor, telefoane pe care le-a aruncat după ce a ieşit din benzinărie. Potrivit martorilor, după aceea s-a urcat într-o maşină de culoare închisă parcată undeva mai departe de benzinăria unde a comis tâlhăria“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax