Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Autostrada Orăștie – Sibiu: Tronsonul Cunța – Săliște va fi gata în noiembrie 2014. CNADNR a căzut ”la pace” cu italienii de la Impregilo

Publicat

Lotul 3 din autostrada A1 Orăştie-Sibiu (aproximativ 22 km) va fi executat în continuare cu italienii de la Impregilo, fără costuri suplimentare și va fi finalizat în noiembrie 2014 – a anuntat ministrul Transporturilor, Dan Sova. Informația vine după ce în urmă cu o săptămână Şova amenințase că va rezilia contractul cu italienii. Ministrul Transporturilor spune că tronsonul va fi terminat parţial până pe 15 iulie, iar zona afectată de alunecări de teren va fi terminată până pe 15 noiembrie 2014, fără costuri suplimentare la contract. Finalizarea lucrării are  deja o întârziere de 18 luni.

Lotul 3 (circa 22 km) din Autostrada Orăştie – Sibiu este finanțat 85% din fonduri europene nerambursabile si este singurul lot aflat la această dată în construcție. Autorităţile anunțau că va fi gata în toamna acestui an. Lotul 3 nu a fost inaugurat în decembrie 2013 alături de celelalte tronsoane, din cauza alunecărilor de teren ce au apărut pe circa 6 km din traseu.

Constructorul Impregilo avea o serie de pretenţii inacceptabile şi autorităţile au spus că ori se revine în limitele contractului, fără costuri suplimentare, ori se va rezilia contractul, a spus marţi ministrul Dan Şova într-o conferinţă de presă.

„Până ieri,  la ora 12.00, şi-au dat acceptul pentru cererile formulate de CNADNR şi şi-au asumat că vor termina cei 16 kilometri din cei 22 km neafectaţi de alunecările de teren, până la 15 iulie 2014. De asemenea, şi-au asumat finalizarea lucrărilor pe zona afectată de alunecări până în 15 noiembrie 2014, fără costuri suplimentare, aşa cum s-a dorit iniţial”, a spus Sova.

Ministrul a precizat că autoritățile nu vor publica actul adițional la contract, pentru că acesta nu este public, dar a menționat că până vineri sau până cel tarziu luni 7 aprilie, CNADNR va anunţa noul program de lucrări pentru Lotul 3.

„Ne aflăm acum într-o altă paradigmă, iar până vineri va fi stabilit un nou program de lucrări şi, printr-un comunicat de presă al CNADNR, cel târziu luni vom aduce la cunoştinţă acel program, mai puţin actul aditional pentru că acesta face parte din contract şi nu este public”, a spus ministrul Transporturilor.

În urmă cu o săptămână, ministrul Şova anunţă la TVR că se are în vedere rezilierea contractului cu firma italiană Impregilo pentru realizarea lotului 3 din Autostrada A1 Sibiu – Orăştie.

Rezilierea venea ca urmare a neînţelegerilor dintre autorităţi și constructori pe tema solutiilor pentru rezolvarea problemelor din zonele afectate de alunecări de teren.

Contractul iniţial pentru lotul 3 avea termen oficial în aprilie 2013 şi a acumulat deja o întârziere de 18 luni.

Citește și Autostrada Orăștie – Sibiu: Contractul cu italienii de la Impregilo va fi reziliat. Pentru cei 6 km din Lotul 3, Șova vrea să facă o nouă licitație

Citește și FILMARE AERIANĂ: Cum arată din avion lotul nefinalizat al autostrăzii Orăștie-Sibiu. Lucrările ar trebui să fie gata până în toamnă

sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax