Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostrada Sibiu-Pitești, blocată în instanță de chinezii de la China Railway. Lotul era deja încredințat companiei Porr

Publicat

Blocaj în proiectul autostrăzii Sibiu-Pitești, pe lotul Tigveni Curtea de Argeș. Chinezii excluși de la licitație pentru că erau pe o listă neagră a Băncii Mondiale au câștigat la Curtea de Apel.

Compania de autostrăzi trebuie să facă o reevaluare a ofertelor pe acest segment încredințat deja austriecilor de la Porr, potrivit Digi24.

Chinezii revin în cursa pentru realizarea a 10 kilometri din autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba despre secțiunea dintre Tigveni și Curtea de Argeș.

Citește și: Loturile 2 şi 3 din Autostrada Sibiu – Piteşti costă fiecare câte un miliard de euro. Precizările ministrului Drulă

Compania de Administrare a Infrastructurii atribuise, inițial, contractul austriecilor de la Porr, care au cerut 1,67 miliarde de lei pentru realizarea în cinci ani a celor 10 kilometri de șosea rapidă.

Ce s-a întâmplat

Decizia CNAIR a fost contestată de cei de la China Railway, iar Curtea de Apel le-a dat dreptate chinezilor.

Chinezii de la China Railway au obținut punctajul maxim posibil în urma evaluărilor tehnice și financiare, iar oferta acestora se situa pe primul loc în cursa pentru acest tronson din Autostrada Sibiu – Pitești.

Firma din Asia a fost însă exclusă de la licitație deoarece nu a menționat nimic în documentația depusă de problemele avute în Georgia cu Banca Mondială și nici despre faptul că a ajuns astfel timp de trei ani pe lista neagră a instituției financiare.

Austriecii care construiesc cei 13 kilometri dintre Sibiu și Boița au realizat deja 40% din lucrări, prin urmare la finalul anului viitor autostrada va fi gata.

Acum în vară vor intra în teren și italienii de la Astaldi, care vor construi cei 30 de kilometri de șosea rapidă dintre Pitești și Curtea de Argeș.

Alte două loturi cu o lungime totală de 69 de kilometri sunt în licitație.

Sursă: Digi24, Universul.net, agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax