Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aventura birocratică a materialelor sanitare trimise județului Alba din China. Acuzații dure ale deputatului Florin Roman

Publicat

Materialele sanitare trimise județului Alba din provincia chineză Gansu, vor ajunge la Alba după o adevărată aventură birocratică.

Este vorba despre 2000 de costume medicale de protecție, 2000 de măști speciale și peste 20.000 de măști medicale trimise în țară, dar blocate la Otopeni. 

Deputatul de Alba, Florin Roman, a lansat acuzații dure împotriva autorităților românești, care au complicat lucrurile la extrem.

Acesta a explicat într-o postare pe contul său de Facebook că materialele au fost la un pas de a se bloca în vamă, din cauza unor proceduri birocratice ”care nu au nici o legătură cu starea de urgență în care ne aflăm”.

Acesta a spus că a fost nevoie de intervenție la cel mai înalt nivel pentru a convinge reprezentanții unei instituții a statului că este nevoie de aceste materiale, de urgență, în județ.

Postarea deputatului liberal:

”La solicitarea președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, în urmă cu doua săptămâni am început demersurile pe lângă vama, ministerul de Finanțe, pentru a urgenta demersurile pentru ca materiale sanitare comandate de CJ Alba in China sa ajungă cât mai repede in spitalele din Alba.

Vorbim de 2000 costume medicale de protecție, 2000 de măști N95 și de 20.800 de măști medicale, ce au sosit azi in țara, la Otopeni.

Și de aici începe nebunia. Ca sa aduci aceste materiale “sofisticate” statul roman a inventat o Agenție a medicamentului, care are drept de veto asupra intrării măștilor și combinezoanelor, in baza unor proceduri birocratice, care nu au nici o legătura cu luarea unor decizii in starea de urgentă in care ne aflam.

A fost nevoie de toată “determinarea” și de toate argumentele “volumetrice”, pentru ca o funcționara care lucra de acasa și o șefuță la stat, pe bani mulți, sa facă distincție între o donație destinată spitalelor și o tranzactie de materiale sanitare, supusa comercializării.

A fost nevoie de telefoane, de nervi întinși la maxim, de schimb de adrese și mailuri, de tot arsenalul pentru ca o instituție a statului sa ne lase sa aducem ce avem nevoie la Alba.

Nu e momentul sa spun mai multe, acum. Vom trece și peste aceasta perioada și voi urmări personal ca aceste cozi de topor sa plece și sa dea socoteala.

Le mulțumesc lui Marius Zinca, din Ministerul de Finanțe și lui Denisa Tulhina de la vama Alba, pentru solidaritate.

După acest episod cinic și stresant nu-mi mai rămâne deocamdată, nimic de spus…”

Consiliul Județean Alba anunțase în urmă cu două săptămâni că va primi zeci de mii de măști și costume de protecție de la Provincia Gansu (China), cu care județul este înfrățit.

Citește și: VIDEO: O provincie din China ajută Alba cu zeci de mii de măști și costume de protecție. Echipamentele, încărcate în avion

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Robingo

    vineri, 03.04.2020 at 15:53

    Domnule draga politician, uitate in jurul tau, aici in Alba, stii cati oameni sunt bagati in functii publice de catre voi politrucii. Oare nu cunosti? Si cei mai multi prosti gramada ! Peste tot ! Da peste tot ! De la functii si posturi mici pana la functii si posturi de conducere, toate prin concurs ocupate cu respectare legii si a spiritului Constitutiei !
    Cand citim Constitutia si legile tarii, suntem emotionati si plangem cu totii depre ce se scrie acolo, punem imnul sa cante, dar in realitate toate acestea sunt doar o apa de gargara puturoasa pt voi politicienii, pt ca aveti grija sa respectati tot si mai ales sa aveti si morala, etica si inima, si nu orice inima, inima ee romani, atunci cand puneti in aplicare executarea legii !
    Totul este numai aranjamente, pile, relatii, coruptie, faradelege, slugarism, orchestrate, dirijate sau acceptate de voi politicienii. Actionati ca niste grupuri mafiote, in care interesele personale si de partid personale sunt scopul primodial al unirii voastre. Restul este gargara pt prosti !
    Iar, acum, ati dat de acelesi prototipuri umane create in spatiul carpato danubiano pontic de catre voi politicienii, dar tot voua nu va convine, dar voi toti ati dat nastere acestor minunatii umane !
    Ia uitete domnule Roman, ce exista in toate institutiile din Alba, ajunge cineva pe acolo din greseala ? Si daca totusi se intampla, daca nu se supune orbeste voua politrucilor, chiar pana la asumarea ilegalitatilor dirijate de voi, atunci e doar o chestiune de timp ca sa nu va mai incurce !
    Vai de noi, vai de noi, ca totul pute greu si se impute de la cap, si acum nu mai puteti tot voi sa va suportati putoarea pe care voi o faceti din plin !
    Si vai de voi, ca aveti doar o viata, si sa nu credeti ca veti scapa de judecata vesnica ! Si sigur aceea va fi dreapta !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax