Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Averea Avocatului Poporului. Ce moșteniri are Victor Ciorbea în județul Alba

Publicat

ciorbea

Bugetar de lux, cu venituri impresionante, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu și-a înstrăinat, de-a lungul timpului, averea moștenită de la familie în județul Alba.

Alături de o rudă, acesta deține în Alba 30 de hectare de teren agricol. Averea reprezintă o moștenire de familie din satul natal, Ponor.

Tot acolo, Avocatul Poporului mai deține 3/8 dintr-o casă de locuit de 200 de metri pătrați. Nu putem vorbi totuși de valori mari ale proprietăților, zona respectivă fiind una foarte săracă.

ciorbea

Averea principală a acestuia este însă în București, unde are o casă de locuit imensă: 700 de metri pătrați, cumpărată prin credit imobiliar. împreună cu soția sa, Lacrima. De asemenea, cei doi mai dețin în capitală un teren intravilan, dar și bijuterii, tablouri și icoane în valoare totală de 20.000 de lei.

Ține banii la ciorap

Deși are venituri extrem de mari, familia Ciorbea nu ține banii la bănci. Ciorbea are pe card ”doar” 3500 de euro și 500 de dolari, potrivit celei mai recente declarații de avere. Asta în condițiile în care Victor și Lacrima au încasat sume foarte mari în 2017 (declarațiile sunt disponibile deocamdată doar pentru acest an).

Vezi și: Ce avere impresionantă deține în Alba șefa CSM, Lia Savonea, împreună cu soțul ei. Moștenirile de la Bucerdea și Abrud

În calitate de avocat al poporului, Victor Ciorbea a câștigat în anul respectiv  138.000 de lei. Totodată, în calitate de pensionari, din martie și până la sfârșitul anului 2017, Ciorbea a mai încasat 123.560 de lei de la Casa de Pensii București.

Soția sa, și ea pensionară, a încasat 151.548 de lei, la care se adaugă o diferență de pensie (din 2015 până în 2017) de 79.383 de lei.

De fapt, conform declarației de avere, Lacrima Ciorbea a câștigat, ca avocat, 1,2 milioane de euro drept onorarii de succes, din 2005 și până în 2018.

Cei doi au avut însă și datorii mari. Aveau un credit și două datorii fiscale scandente în 2018, în valoare de 556.000 de lei și 65.000 de euro. Pe lângă acestea, mai au un credit în valoare de peste 1,1 milioane de euro și un contract de împrumut de 90.000 de dolari, scandente anul viitor, în 2020.

Victor Ciorbea s-a născut în 1954 în Alba, la Ponor și este politicianul din județ care a deținut cele mai înalte funcții. A fost prim-ministru, primar general al Capitalei, președinte al PNȚCD, parlamentar și este, din 2014, avocat al poprului.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 30.01.2019 la 23:36

    Rusinos pentru judetul Alba ca este leaganul copilariei unui asemenea specimen, avid de bani si care din postura in care este aproape e o nulitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Angajări MApN: Peste 100 de posturi scoase la concurs. Care sunt pozițiile vizate

Publicat

armata militari

Ministerul Apărării Naționale anunță demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată de la începutul acestui an de ministrul apărării naționale, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare meteo: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină până la ora 23.00. Zonele vizate

Publicat

furtuna alba

Administrația Națională de Meteorologie informează că sâmbătă vor fi condiții de vreme rea în mai multe zone din țară. De la ora 13.00 până la ora 23.00, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Astfel de fenomene se vor semnala […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Piaţa Artiştilor la Alba Iulia. Alte patru trăsuri de epocă vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina

Publicat

trasuri amplasament cetate

În Cetatea Alba Carolina, în apropierea noului „pod de sticlă” ar urma să fie amenajată o nouă zonă de interes turistic. Vor fi amplasate noi tonete-trăsuri la care albaiulienii şi turiştii vor găsi suveniruri, obiecte de artizanat şi de artă, locaţia devenind o „piaţă a artiştilor”. Proiectul de aprobare a documentaţiei de urbanism intră la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Star Assembly Sebeș: Peste două milioane de cutii de viteză 9G-Tronic, fabricate în România (P)

Publicat

hala daimler

Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției. Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate