Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo de vreme rea: Cod portocaliu și Cod galben de vânt puternic în Alba și alte județe. La munte, ninsori viscolite

Publicat

zapada munte avertizare meteo de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare meteo de vreme rea în Alba și alte județe. Începând de joi seara (23 noiembrie 2023) vor intra în vigoare avertizări meteo cod galben și portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite la munte.

Meteorologii de la ANM anunță că, din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23 spre 24 noiembrie), îndeosebi la munte, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Avertizare meteo COD GALBEN

De joi, 23 noiembrie, ora 14.00, până vineri, 24 noiembrie, ora 18.00, vor fi intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Citește și Vremea în România până aproape de Crăciun: Frig și precipitații abundente. La munte, ninsori. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

COD PORTOCALIU.

De joi, 23 noiembrie, 0ra 22.00 până vineri, 24 noiembrie, ora 10.00 vor fi intensificări susținute ale vântului și viscol.

În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute.

Vântul va bate cu rafale de 110…130 de kilometri pe oră, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax