Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea în România până aproape de Crăciun: Frig și precipitații abundente. La munte, ninsori. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

iarna zapada munte vremea prognoza meteo romania vremea pana aproape de craciun

Vremea în România până aproape de Crăciun. Meterologii estimează că în următoarele patru săptămâni vom avea o vreme schimbătoare. Nu vor lipsi frigul și precipitațiile abundente. La munte sunt anunțate ninsori.

În special prima parte a lunii decembrie va aduce temperaturi mai coborâte decât normalul perioadei. Vor fi reprize cu precipitații abundente, excedentare chiar, mai ales în zonele montane.

Vezi și Vremea în România, în săptămâna 20-26 noiembrie 2023: Un nou ciclon mediteranean aduce multe ploi. La munte, lapoviță și ninsoare

Sunt anunțate temperaturi în general normale pentru data din calendar. Însă, sunt așteptate și perioade cu reprize de frig și precipitații însemnate cantitativ, care la munte vor fi sub formă de ninsoare.

Vremea în județul Alba, în săptămâna 20 – 26 noiembrie: Va fi o săptămână cu vreme capricioasă, cu temperaturi tot mai mici și cu soarele care își face tot mai puțin simțită prezența. Sunt prognozate și ceva ploi.

ANM a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 20 noiembrie – 18 decembrie.

Vremea în România până aproape de Crăciun: Săptămâna 20 – 27 noiembrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, nordice, precum și în extremitatea de est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în România până aproape de Crăciun: Săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie 2023

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în extremitatea de sud și de sud-est a țării, precum și în regiunile centrale, dar mai ales zonele montane. În rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în România până aproape de Crăciun: Săptămâna 4 – 11 decembrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea în România până aproape de Crăciun: Săptămâna 11 – 18 decembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile țării.

sursa: ANM

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax