Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

AVERTIZARE ISU Alba pentru cei care aleg să se scalde în râuri sau lacuri. Doi tineri şi-au pierdut viaţa, înecaţi în ape, în weekend

Publicat

inecat in rau Reprezentanţii ISU Alba avertizează locuitorii judeţului să manifeste o deosebită atenţie în momentul în care aleg să-şi petreacă timpul liber pe malul râurilor, lacurilor sau canalelor de irigații. Sâmbătă şi duminică, doi tineri și-a pierdut viața, după ce s-au aventurat în apele învolburate.

Este vorba despre o adolescentă de 13 ani din judeţul Cluj, venită la rude în zona Uioara de Sus – Ocna Mureş, respectiv un tânăr de 18 ani, din comuna Valea Lungă.

Citește și UPDATE: Minoră de 13 ani, dispărută în apele râului Mureș, la Uioara de Sus. Echipele de intervenție au găsit corpul neînsuflețit

Citește și UPDATE Tânăr de 18 de ani, dispărut în apele Târnavei, în zona Valea Lungă – Blaj. A fost găsit fără viaţă, a doua zi

Pentru evitarea tragediilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba face un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiţi să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. Aşadar, trebuie evitat scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

Cei care nu știu să înoate foarte bine este indicat să nu se aventureze în locuri periculoase, nesupravegheate, și să folosească în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat.

Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Cetăţenii trebuie să ştie că nu e bine să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate şi că trebuie să evite scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii.

În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax