Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare meteo de VREME REA: Cod portocaliu și galben de ninsori viscolite și vânt puternic. Harta zonelor vizate

Publicat

zapada viscol munte ninsoare avertizare meteo de vreme rea

Avertizare meteo de VREME REA: Cod portocaliu și galben de ninsori viscolite și vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 24 noiembrie, avertizare meteo de vreme rea pentru mai multe zone din țară. Sunt anunțate ninsori viscolite în zona montană.

Meteorologii de la ANM anunță că vântul va sufla cu putere, la rafale de 100 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea va fi redusă.

Potrivit meteorologilor, urmează trei zile cu precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte.

Avertizare meteo de vreme rea: Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte

harta meteo avertizafre meteo de vreme rea

În intervalul 24 noiembrie, ora 10:00 – 24 noiembrie, ora 18:00, vântul va avea intensificări în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 de kilometri pe oră.  În în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 de kilometri pe oră.

Citește și Vremea în România până de Crăciun: Iarna își face simțită prezența. Frig și precipitații abundente. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 de kilometri pe oră.

Avertizare meteo de vreme rea: Cod galben și portocaliu, până duminică, 26 noiembrie, ora 18.00.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Cod portocaliu de VISCOL, până duminică, 26 noiembrie, ora 16:00

avertizare meteo de vreme rea cod portocaliu de viscol

În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol.

Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax