Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizare pentru șoferi: Recomandări ale polițiștilor din Alba în contextul prognozei meteo de vreme rea

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a transmis  vineri o avertizare pentru șoferi, în contextul prognozei meteo de vreme rea, valabilă până sâmbătă după-amiază.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, poliţiştii din Alba recomandă conducătorilor auto

  • să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă
  • să își echipeze autovehiculul corespunzător.

Citește și: Ciclon polar peste România. Urmează un nou episod puternic de iarnă. Informare meteo de VREME REA emisă de ANM

Recomandări Poliția Alba pentru șoferi

  • Circulați cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere și măriți distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
  • În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ninsoare, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drum, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.
  • Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.
  • Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
  • Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează în parametri.
  • Pe timpul deplasării atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate pentru o mai bună vizibilitate.
  • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.
  • Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!
  • Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Amenzi pentru neutilizarea anvelopelor de iarnă

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă. Se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

”Nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea.

Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență”, au mai transmis reprezentanții IPJ Alba.

sursa foto: arhivă foto, fotografie cu caracter ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax