Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciclon polar peste România. Urmează un nou episod puternic de iarnă. Informare meteo de VREME REA emisă de ANM

Publicat

zapada viscol munte ninsoare avertizare meteo de vreme rea

Un ciclon polar lovește România. Urmează un nou episod puternic de iarnă. Meteorologii au emis o informare meteo de VREME REA în mare parte din țară. Sunt anunțate temperaturi extrem de coborâte, precipitații moderate cantitativ și vânt puternic, în mare parte din țară.

Informarea este valabilă de vineri, 19 ianuarie 2024, până sâmbătă după-amiază. Vremea intră înntr-un proces de răcire. Sunt anunțate precpitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Se răcește semnificativ în jumătatea de nord a țării, unde vor fi precipitații mixte. În schimb, în sudul țării va ploua și vor fi temperaturi de până la 15 grade.

La munte precipitațiile treptat se vor transforma în ninsori. Se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va sufla cu 80 de kilometri pe oră.

De sâmbătă, 20 ianuarie, răcirea vremii se va resimți și în jumătatea de sud a țării. unde va ninge. Va rămâne foarte frig, cu nopți geroase, iar în zonele joase de relief va fi ceață.

Informare meteo de vreme rea: Precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului

Potrivit ANM, în intervalul 19 ianuarie, ora 10.00 și până sâmbătă, 20 ianuarie, ora 17.00, temporar vor fi precipitații în toate regiunile.

În Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).

Citește și: Vremea până la jumătatea lunii februarie: Iarnă în toată regula, cu ninsori abundente și ger. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Potrivit meteorologilor, vor fi ploi care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri, 19 ianuarie, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului.

Se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă, 20 ianuarie, va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ.

Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 de kilometri pe oră. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Vremea se va răci semnificativ de vineri, 19 ianuarie, în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă, 20 ianuarie, și în restul zonelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax