Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertizarea Cod Portocaliu de caniculă, prelungită de ANM până joi, 20 iunie, în Alba și alte județe din țară. Zonele vizate

Soare canicula

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea Cod Portocaliu de caniculă în județul Alba și alte zone din țară, până joi, 20 iunie. Temperaturile urcă până la 37-38 de grade Celsius, iar nopțile vor fi tropicale, cu maxime de 20 de grade.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se menține și în weekend.

Cod Galben: miercuri, 19 iunie – val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Valul de căldură se va extinde în toată țara. În nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade. Local va fi caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Portocaliu: miercuri, 19 iunie – val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Cod Galben: joi, 20 iunie – val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat

Valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cod Portocaliu: joi, 20 iunie – val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va continua să se intensifice. În Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade. vVa fi caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax