Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avion de lux, închiriat de Iohannis pentru deplasări. Reacția Ministrului Transporturilor: România trebuie să cumpere unul

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că este necesar ca şi statul român să aibă o aeronavă oficială în viitor, care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii. 

„La fel cum alte state din lumea aceasta au o aeronavă oficială, eu cred că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva, care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii, pentru că de foarte multe ori, poate e cazul şi acum, la această vizită (a preşedintelui Klaus Iohannis în Japonia – n.r.), inclusiv dumneavoastră, presa, când mergeţi în anumite deplasări, cred că ar fi mult mai facil să se întâmple în mod organizat şi împreună cu toată delegaţia oficială.

Eu cred că e un standard pe care trebuie să îl atingem şi noi şi e nevoie de aşa ceva”, a spus Grindeanu citat de Agerpres.

Cum arată avionul cu care se plimbă președintele Iohannis

Declarația vine în contextul în care Boardingpass.ro a publicat pe pagina de Facebook imagini cu aeronava închiriată de Administrația Prezidențială pentru a-l transporta pe președintele Iohannis în Japonia.

Administrația prezidențială a închiriat avionul de la Compania Global Jet, o companie privată de charter aerian din Luxemburg care operează avioane de afaceri. Aceasta are sediul central în Hesperange și are baza pe Aeroportul Luxemburg.

 

Boeing BBJ3, avionul folosit de președintele Iohannis este una dintre cele mai recente și mai mari variante ale liniei Boeing 737, conform site-ului oficial al companiei.

”Cabina acestui avion privat VIP uimitor pentru 19 pasageri oferă un spațiu amplu și posibilități de intimitate pentru a se bucura de fiecare moment, de la relaxarea în salonul VIP la vizionarea de filme în sala de cinema, la împărtășirea unei cine de 5 stele și reîncărcarea bateriilor cu un somn relaxant în cabina principală”, este descrisă aeronava, potrivit G4Media.

Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, scrie pe pagina de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a efectuat în 2022 deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei.

Foto: Boardingpass

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Unul

    miercuri, 08.03.2023 at 14:44

    Măria sa are acum pretenții de mare șef de stat. Căci el doar stă. Altceva nici nu e în stare. Avion de fițe amenajat cu un prost gust desăvârșit e pohta cea pohtit. Mai lipsește peștele de sticlă de pe televizor și carpeta cu Răpirea din serai din dormitor.

  2. pilu

    miercuri, 08.03.2023 at 17:56

    Când om fi şi noi la nivelul ălora la care se face referire, poate, dar acum ce îi trebuie chelului tichie de margăritar ?. Să facă o politică sănătoasă nu să-i stea capul în nori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax