Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aviz pozitiv pentru DĂRÂMAREA blocului Turturica, în comisia de urbanism. Alba Iulia va avea prima parcare supraetajată

Publicat

turturica colaj

Blocul Turturica va fi dărâmat, iar în locul său va fi construită o parcare supraetajată. Afirmația aparține liderului ALDE Alba. Ioan Lazăr susține că la ultima ședință a comisiei de urbanism, proiectul de demolare a primit ”undă verde”. 

Viceprimarul Paul Voicu a declarat că până la dărâmarea propriu-zisă a blocului și demararea unei construcții este ”cale lungă” și trebuie urmați toți pașii pe care birocrația îi impune. Cert este că Primăria Alba Iulia are în vedere construirea și amenajarea mai multor parcări, a unor spații verzi, dar și a unei parcări supraetajate în locul blocului Turturica.

Liderul ALDE  Alba, Ioan Lazăr, a afirmat vineri, într-o conferință de presă, că la cea mai recentă ședință a comisiei de urbanism a fost aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de demolare a blocului Turturica.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Un an de evacuarea forțată a blocului ”TURTURICA” din Alba Iulia. Incursiune în istoria unei neputințe administrative

”Blocul Turturica: După multe dispute și multe contre, s-a ținut o ședință în comisia de urbanism unde s-a aprobat în unanimitate ca blocul să fie dărâmat, iar în locul lui să se construiască o parcare supraetajată. Un lucru și mai bun este că va fi pe fonduri europene. Este o decizie bună, dar administrația trebuie să țină cont de cei care au locuit acolo și pe care să îi despăgubească echitabil și să primească altă locuință sau bani ca să poată să își cumpere o altă locuință”, a declarat Ioan Lazăr.

Viceprimarul Paul Voicu a declarat pentru Alba24 că stadiul în care se află proiectul de construcție a unei parcări supraetajate în locul blocului este abia la început.

Momentan, Primăria Alba Iulia a achiziționat, de la 30 de proprietari, 8 garsoniere din blocul Turturica. O următoare etapă este votarea în Consiliul Local al unui plan urbanistic zonal, care să cuprindă mai multe parcări, spații verzi, dar și o parcare supraetajată cu două etaje.

Dacă planul urbanistic zonal, expertizele și toate avizele pozitive ale comisiei urbanistice vor fi gata, proiectul de amenajare va fi adus în fața consilierilor locali pentru votare, la ședința din 30 octombrie, dacă nu, pentru o viitoare ședință în noiembrie.

Numai după votarea proiectului de către consilierii locali se va putea trece la exproprierea persoanelor care nu au vrut să vândă către primărie garsonierele pe care le dețin în bloc. Paul Voicu speră ca acest lucru să se realizeze până la sfârșitul anului 2018.

După ce toate persoanele vor fi expropriate, la începutul anului 2019 se vor putea demara procedurile de aprobare a documentelor, a proiectului tehnic, obținerea de autorizații și organizarea unei licitații pentru alegerea unui constructor care să realizeze proiectul.

În cele mai bune condiții, lucrările propriu-zise vor putea fi demarate abia la începutul toamnei anului 2019, susține Paul Voicu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax