Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avocata Doina Scutea rămâne la conducerea Baroului Alba

Publicat

Consiliul Baroului de Avocaţi Alba a hotărât rămânerea pe funcţia de decan a avocatei Doina Scutea. Potrivit declaraţiei avocatului Daniel Morar, consilier în cadrul Baroului Alba, „infracţiunile pentru care s-a declanşat urmărirea penală nu constituie o cauză de natură a atrage schimbarea acesteia din funcţie”. Doina Scutea va putea rămâne în fotoliul de conducere al Baroului până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, după cum a precizat Morar.

La momentul arestării, Doina Scutea se afla în comisia de organizare a examenului de intrare în avocatură. Având în vedere că testarea pentru admiterea în Barou s-a desfăşurat la Alba Iulia, pe trei judeţe – Sibiu, Alba şi Hunedoara -, Consiliul Uniunii Naţionale a Avocaţilor din România a hotărât ca, în locul acesteia, să fie însărcinat cu desfăşurarea examenului decanul Baroului Hunedoara.

Reamintim că Doina Scutea este cercetată în stare de libertate, în dosarul în care fostul şef al Finanţelor Alba, Ştefan Anghel Bogin, omul de afaceri Alexandru Duca şi doi foşti ofiţeri SIE, Radu Bogdan şi Claudiu Vulpe, zis Fox sunt acuzaţi de trafic de influenţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat, marţi recursul depus de avocaţii acestora privind mandatul de arestare pe 29 de zile emis pe numele lor cu aprobarea Curţii de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate