Connect with us
Publicitate

POLITICA

Avocaţii liberali, hotărâţi să atace cu recurs deciziile magistraţilor Tribunalului Alba în dosarele pensionarilor din grupele I şi II de muncă

Publicat

Liberalii din Alba sunt hotărâţi să continue demersurile de sprijinire a pensionarilor în procesele deschise pe rolul Tribunalului Alba. După ce magistraţii au decis respingerea acestor dosare, reprezentanţii PNL Alba au anunţat că juriştii angajaţi de ei sunt dispuşi să declare recurs.

Vă prezentăm comunicatul făcut public, luni, de PNL Alba:

„Pentru a înlătura inechităţile la care au fost supuşi pensionarii ca urmare a faptului că, deşi legea le oferea dreptul la majorarea pensiilor începând cu 3.11.2008, autorităţile publice le-au ignorat acest drept, la care au contribuit o viaţă de muncă, PNL Alba a acordat asistenţă juridică la aproximativ 3000 de pensionari.
Marea majoritate a proceselor au fost deja soluţionate de către Tribunalul Alba, magistraţii împărtăşind 3 puncte de vedere diferite, cu privire la aceeaşi problemă de drept. Astfel că acţiunile au fost admise în parte sau respinse. Apreciem opinia separată a magistratului care, în lumina instrumentelor de drept european şi internaţional, a considerat că statul trebuie să ocrotească dreptul la pensie, iar o bună guvernare, chiar şi în condiţii de criză economică, nu poate afecta drepturile de importanţă vitală pentru fiecare cetăţean. PNL Alba va continua să sprijine pensionarii în valorificarea drepturilor sale legale, sens în care le solicităm să depună, în 48 de ore, la sediul PNL Alba, din Alba Iulia, str. Zorilor, nr.28 sau la sediile organizaţiilor locale din localităţile Cugir, Sebeş, Aiud şi Câmpeni hotărârile judecătoreşti primite, în vederea promovării recursului în termenul legal”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax