Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BAC 2014 în Alba: SUBIECTELE și BAREMUL de evaluare și de notare de la Limba Română, publicate pe EDU.RO

Publicat

Bacalaureat Alba Iulia

EDU.ro a publicat subiectele și baremul de evaluare și de notare, pentru proba de Limba și Literatura Română, desfășurată în cadrul examenului de BACALAUREAT 2014, sesiunea a doua în judeţul Alba. Peste 500 de absolvenţi au susţinut, luni, la proba scrisă de Limba şi Literatura Română, în judeţul Alba.

La proba scrisă de Limba şi literatura română au fost înscrişi 632 de candidaţi, din care s-au prezentat 527, iar 105 au absentat. Prezenţa a fost de 83,4%. Nu au fost raportate cazuri de tentativă de fraudă.

Examenul a fost susţinut în cinci centre din judeţul Alba, astfel: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia, 183 absolvenţi înscrişi, 153 prezenţi; Colegiul Naţional“ Lucian Blaga“ Sebeş (81 absolvenţi înscrişi, 70 prezenţi), Colegiul Naţional „Titu Maiorescu“ Aiud (114 absolvenţi înscrişi, 95 prezenţi), Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain“ Blaj (63 absolvenţi înscrişi, 51 prezenţi) şi Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan“ Abrud (183 absolvenţi înscrişi, 153 prezenţi).

Absolvenţii au avut, în funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, două tipuri de subiecte. Cei cu filieră teoretică – profilul umanist şi cei ai filierei vocaţionale – profilul pedagogic, vor avea acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale vor primi alte tipuri de subiecte.

La profilul real, la primul subiect, candidaţii au primit un fragment din romanul “Rusoaica”, de Gib Mihăescu, pe baza căruia au avut de identificat sinonime şi antonime la unele cuvinte şi un comentariu pe text. Subiectul doi a fost un text argumentativ despre importanţa regulilor într-un anumit domeniu, iar al treilea subiect a avut drept cerinţă tratarea simbolismului având la bază opera scriitorului George Bacovia.

Vezi SUBIECTE Limba Română, profilul REAL

Vezi BAREM de evaluare Limba Română, profilul REAL

Vezi SUBIECTE Limba Română, profilul UMAN

Vezi BAREM de evaluare Limba Română, profilul UMAN

La sesiunea a doua de Bacalaureat 2014 în judeţul Alba sunt înscrişi 1.004 candidaţi, care susţin probe la una sau mai multe materii. Dintre aceştia, 859 sunt din promoţia actuală sau anterioare şi 145 de tineri care au trecut de testările de corigenţe.

Vezi AICI mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax