Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

BAC 2014 în judeţul ALBA: REZULTATELE la examenul maturităţii pentru peste 1000 de candidaţi la sesiunea de toamnă, LUNI

Publicat


elevi

Ministerul Educaţiei publică rezultatele la examenul de Bacalaureat 2014, sesiunea a doua. Cei peste 1000 de candidaţi care au susţinut probe în luna august află notele cel târziu luni, 1 septembrie, ora 12.00. Cei care nu sunt mulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii până la ora 16.00, iar în 4 septembrie vor fi afişate notele finale. În această sesiune, şase candidaţi au fost eliminaţi din examen, după ce au încercat să copieze folosind telefonul mobil sau fiţuici. Cazurile de tentativă de fraudă au fost înregistrate la centrele din Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Abrud. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni de Bac.

VEZI NOTELE, publicate pe EDU.ro. Promovabilitate de 24,08% înainte de contestaţii. Cele mai multe medii sunt între 6 şi 7

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu au putut participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probe orale.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6.

Din datele IŞJ Alba, 1.004 candidaţi au fost înscrişi la a doua sesiune de Bacalaureat în Alba. Dintre aceştia, 859 sunt din promoţia actuală sau anterioare şi 145 de tineri care au trecut de testările de corigenţe.

Examenele au fost organizate în cinci licee din judeţul Alba: Colegiul Tehnic „Dorin Pavel“ Alba Iulia (314 candidaţi înscrişi), Colegiul Naţional“ Lucian Blaga“ Sebeş (145), Colegiul Naţional „Titu Maiorescu“ Aiud (184), Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain“ Blaj (91) şi Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan“ Abrud (270).

Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la proba la alegere a profilului – 651 (397 pentru Biologie,  143 Geografie, 50 Anatomie, 28 Fizică, 14 Chimie, 5 Sociologie, 5 Logică, 3 Psihologie, 2 Filosofie, 2 Informatică, 1 Economie), însă au fost prezenţi doar 527. La Limba şi literatura română au fost înscrişi 632 de tineri şi 527 de candidaţi au fost prezenţi la examen. La Matematică (502 înscrişi) şi la Istorie (56 candidaţi înscrişi) au fost prezenţi în săli în total 443 de absolvenţi.  la Limba Maternă (maghiară), din 6 candidaţi înscrişi, au dat examen doar doi.

Unii dintre tinerii înscrişi la BAC au dat probe la mai multe materii, iar 186 sunt candidaţi din promoţiile anterioare.

Reamintim că tinerii au dreptul să susţină examenul maturităţii de două ori gratuit, iar a treia oară trebuie să plătească o taxă de 230 de lei.

Citeşte şi REZULTATE ADMITERE FACULTATE 2014: Candidaţii înscrişi la Universitatea “1 Decembrie” Alba Iulia. Ultimele medii de intrare

După rezultatele finale la BAC, sesiunea de vară 2014, judeţul Alba se afla pe locul 8 în topul naţional al promovabilităţii la examen, cu 69,11% (cu 1,31% mai mare faţă de cea dinainte de contestaţii, de 67,8%). Numărul total de absolvenţi care au diplomă de BAC este de 1.904 (faţă de 1.868 înainte de contestaţii).

Citeşte şi BACALAUREAT 2014 în Alba: NOTELE după contestaţii. 195 de lucrări au primit mai mult la recorectare

Faţă de procentul de anul trecut, promovabilitatea din vară a fost cu 5,7% mai mare. Promovabilitate sub 50% s-a întregistrat în Alba în anii 2011 şi 2012, perioadă în care a început aplicarea sistemului de monitorizare video în sălile de examen, dar şi condiţiile mai stricte de desfăşurare a acestuia.

Promovabilitate 100% au avut în 2014 Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi Liceul „Sfântul Iosif”. Au fost şi două medii de 10, obţinute de două absolvente, de la Liceul Teoretic “Sfântul Iosif” Alba Iulia, respectiv Colegiul Naţional “Titu Maiorescu” Aiud.

Vezi TOPUL LICEELOR după promovabilitatea la BAC din sesiunea de vară 2014 înainte de contestaţii

Citeşte şi TOP cele mai SLABE LICEE din județul Alba. Unde a fost procentul de promovabilitate sub 30% la sesiunea din vară 2014

La sesiunea din toamnă de anul trecut, 259 de candidaţi au luat examenul, promovabilitatea fiind de 23,17%.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. xyzwq

    duminică, 31.08.2014 la 15:38

    corectie … inscrierea la bac este de doar 80 lei pt materie si 320 pentru toate 3

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Costul lucrărilor urcă la aproape un milion de euro, bani din bugetul local

Publicat

economic

Costul modernizărilor de la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia urcă la aproape un million de euro, din cauza unor lucrări suplimentare, neprevăzute în stadiul de proiect. Acești bani vor fi suportați de la bugetul local, suma fiind mai mare față de cea așteptată din fondurile PNDL. Investiția actualizată intră la aprobare în ședința Consiliului […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Diurnele militarilor, polițiștilor și jandarmilor care au misiuni în străinătate au fost majorate

Publicat

parada militara bucuresti

Diurnele militarilor, jandarmilor și polițiștilor care desfășoară misiuni în străinătate au fost majorate. Detaliile se regăsesc HG 46/2020, publicată luni în Monitorul Oficial. Ofițerii vor primi 140 de euro/zi, maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară – 130 de euro/zi și alte categorii de personal – 120 de euro/zi, dacă participă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul schimbă modalitatea de alegere a președinților de consilii județene. Proiect de ordonanță de urgență

Publicat

Guvernul va schimba din nou modalitatea de alegere a președinților de consilii județene. Vor fi aleși din nou din rândul consilierilor județeni, prin votul acestora. Procedura va fi modificată prin ordonanță de urgență. În vara anului 2019, Guvernul Dăncilă a adoptat o ordonanță de urgență potrivit căreia președinții de consilii județene urmau să fie aleși […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

USR și PLUS intenționează să fuzioneze. Congresul ar urma să se desfășoare în luna iulie

Publicat

ciolos barna

USR și PLUS au decis fuziunea celor două formațiuni. Congresul ar urma să aibă loc în luna iulie, fiind cerut mandat din partea organizațiilor. „​Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună de alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie. Decizia va fi luată […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate