Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2014 în ALBA: Un candidat eliminat la ultima probă scrisă. A intrat cu telefonul mobil în sala de examen

Publicat

elevi

La ultima probă scrisă de Bacalaureat 2014 în judeţul Alba, încă un candidat a fost eliminat din examen, după ce a fost surprins de profesorii supraveghetori cu un telefon mobil asupra sa. Cazul a fost semnalat la Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni. Acesta se alătură seriei de opt candidaţi eliminaţi de la probele anterioare şi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

Citește și BACALAUREAT 2014 în ALBA: REZULTATE pe LICEE, înainte de contestaţii. Topul candidaţilor în funcţie de medii şi TOP LICEE

În total, în judeţul Alba, la proba la alegere a profilului au fost înscrişi 2.718 candidaţi şi nu s-au prezentat la examen un număr de 131 de tineri.

Dintre candidaţii din judeţul Alba înscrişi la această probă, la Biologie au fost aşteptaţi să intre la examen 1.103, la Geografie 1.003, la Informatică 175, la Chimie 120, Fizică – 118, Logică 103, Sociologie 58, Psihologie 26, Filosofie 11 şi Economie doi.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014: SUBIECTE la PROBA la ALEGERE a PROFILULUI

Celelalte cazuri de candidaţi din judeţul Alba eliminaţi din examen au fost la proba obligatorie a profilului de miercuri: un caz Colegiul Tehnic “Apulum” din Alba Iulia şi  două cazuri la Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni.

Alţi patru candidaţi au fost eliminaţi de la proba scrisă de Limba şi literatura română. Trei elevi de la centrul de examen de la Colegiul Naţional “Avram Iancu” din Cîmpeni au fost prinşi în timp ce foloseau telefoane mobile cu căşti wireless în timpul testării, iar altul de la Colegiul Naţional “Inochentie Micu Clain” din Blaj a fost prins cu fiţuică.

Un alt candidat, tot din zona Munţilor Apuseni, respectiv de la Abrud, a fost eliminat de la proba orală de Limba Engleză, în 25 iunie, după ce a fost prins de supraveghetori în timp ce se juca pe telefonul mobil.

În sala de examen accesul s-a făcut pe baza actului de identitate şi a fost interzis cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care puteau fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Primele rezultate vor fi aflate de candidaţi luni, 7 iulie. Urmează perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor şi publicarea rezultatelor finale, vineri, 11 iulie. A doua sesiune de Bacalaureat 2014, cea “de toamnă”, începe în 18 august şi este precedată de perioada de înscrieri, în intervalul 14-18 iulie.

CALENDAR BACALAUREAT 2014 – sesiunea august-septembrie 2014

14 – 18 iulie Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 – 20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

21 – 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 – 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax