EVENIMENT
BACALAUREAT 2014: SUBIECTE la PROBA la ALEGERE a PROFILULUI. În judeţul Alba au fost înscrişi peste 2.700 de candidaţi
În ultima zi a examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea de vară, absolvenţii claselor a XII-a au suţinut, vineri, proba la alegere a profilului. În judeţul Alba pentru această probă scrisă s-au înscris 2.718 candidaţi, însă opt elevi nu au putut intra în sălile de examen, pentru că au fost eliminaţi la testările anterioare din sesiunea de vară a acestui an. Mai mult, un alt candidat a fost eliminat din examen şi la această probă, astfel că ratează participarea la sesiunile ulterioare.
Citește și BACALAUREAT 2014 în ALBA: REZULTATE pe LICEE, înainte de contestaţii. Topul candidaţilor în funcţie de medii şi TOP LICEE
Dintre candidaţii din judeţul Alba înscrişi la această probă, la Biologie au fost aşteptaţi să intre la examen 1.103, la Geografie 1.003, la Informatică 175, la Chimie 120, Fizică – 118, Logică 103, Sociologie 58, Psihologie 26, Filosofie 11 şi Economie doi.
MAI JOS PUTEŢI VEDEA SUBIECTELE PRIMITE DE ELEVII DE CLASA A XII A LA PROBA LA ALEGERE
În total, în judeţul Alba, la proba la alegere a profilului au fost înscrişi 2.718 candidaţi şi nu s-au prezentat la examen un număr de 131 de tineri. Proba la alegere a profiului a fost susţinută vineri de 2.587 de elevi care s-au prezentat în săli.
La Geografie, elevii au avut de rezolvat trei părţi. La partea I candidaţii au avut cerinţe legate de Europa, la partea II de România şi la partea III combinate.
Au avut de scris două state care au aderat în 2004 la Uniunea Europeană (avantaje şi dezavantaje). O altă cerinţă a fost legată de Republica Moldova, elevii au trebuit să explice de ce este favorizată agricultura în această zonă.
La partea II, elevii au avut de scris la una din cerinţe deosebiri de relief între Subcarpaţii Moldovei şi Carpaţii Curburii.
La partea II,I printre subpuncte s-a numărat şi un calcul al PIB-ului, dar şi cauza pentru care PIB-ul este în creştere. Au avut şi o ţară, Franţa, unde elevii au trebuit să amintească două oraşe, dar şi unităţi de relief. Au trebuit să explice la ce ajută combustibilul de fosil.
O parte din candidaţii de la Liceul de Arte „Regina Maria”, care au susţinut examenul de Bacalaureat la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” au ales ca probă Logica. Ei au spus că au avut la partea I grilă şi să stabilească validitatea. La partea a II-a au avut probleme de logică şi partea III a cuprins definiţia sofismului şi au avut de scris două raţionamente din punct de vedere logic. Candidaţii au spus că subiectele au fost asemănătoare cu cele care le-au primit şi la simulare, iar multe dintre subpuncte s-au bazat pe formule şi raporturi.
Reamintim că accesul la proba scrisă nu a fost cu permis cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
Este ultima probă a Bacalaureatului, pentru sesiunea de vară 2014. Primele rezultate vor fi aflate de candidaţi luni, 7 iulie. Urmează perioada de depunere şi rezolvare a contestaţiilor şi publicarea rezultatelor finale, vineri, 11 iulie. A doua sesiune de Bacalaureat 2014, cea “de toamnă”, începe în 18 august şi este precedată de perioada de înscrieri, în intervalul 14-18 iulie.
CALENDAR BACALAUREAT 2014 – sesiunea august-septembrie 2014
14 – 18 iulie Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
19 – 20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
21 – 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D
25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 – 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor
4 septembrie Afişarea rezultatelor finale.
ANATOMIE
BIOLOGIE VEGETALĂ ŞI ANIMALĂ
LOGICĂ
GEOGRAFIE
ECONOMIE
CHIMIE ORGANICĂ
FIZICĂ
FILOSOFIE
INFORMATICĂ
sursa: adevarul.ro
SOCIOLOGIE
sursa: gandul.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.