Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2014: Întârzieri în eliberarea diplomelor de absolvire. Elevii ar putea avea probleme la înscrierea la facultate

Publicat

elevi

Mii de absolvenţi de liceu care vor să studieze în străinătate riscă să-şi piardă locul la facultate pentru că nu pot dovedi că au luat bacalaureatul. Problema porneşte chiar de la Ministerul Educaţiei, care nu a tipărit încă diplomele de BAC. Până acum, diplomele erau tipărite de o firmă intermediară, la Imprimeria Naţională, însă aceste contracte erau atribuite fără licitaţie de Ministerul Educaţiei în ultimi ani, fapt care a ridicat suspiciuni de fraudă, informează România TV.

Ministerul a renunţat la această firmă şi a vrut să tipărească direct diplomele la Imprimeria Naţională, dar nu a redactat hotărârea de Guvern care ar permite acest lucru. Singurii afectaţi sunt elevii, care nu pot dovedi că au luat examenul de bacalaureat 2014, mai ales cei care au fost admişi la universităţi din străinătate.

Unele facultăţi cer diploma de BACALAUREAT 2014 în original, în timp ce elevii vor primi doar nişte adeverinţe în care se vor specifica numai notele obţinute. Ministerul Educaţiei încearcă să rezolve problema, astfel încât elevii să nu fie excluşi de la universităţile din străinătate. În plus, centrele de consiliere care trimit studenţi la universităţi din străinătate au solicitat către acestea notificări în care mai cer puţin răgaz pentru ca elevi să prezinte acetele originale.

Sursa: AMPress

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax