Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2015 în ALBA: Cei mai mulţi candidaţi dau VINERI examen la Geografie şi Biologie. Primele rezultate, pe 7 iulie

Publicat

Bacalaureat Alba Iulia

bacalaureat 2014 alba iulia toamna La ultima probă de Bacalaureat 2015 din sesiunea de vară, cea la alegere a profilului, în judeţul Alba, cei mai mulţi candidaţi au optat pentru disciplinele Geografie şi Biologie.

Peste 2.800 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină vineri, 3 iulie, ultima probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2015 în Alba. 

Potrivit metodologiei de examen, candidaţii de la profilul real, cel tehnic, tehnologic şi militar pot opta pentru disciplinele Fizică, Biologie, Anatomie, Chimie sau Informatică. Cei de la uman, servicii-tehnologic şi vocaţional au posibilitatea să aleagă între Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie sau Sociologie.

Potrivit inspectorului şcolar Delia Gheorghiţă, în județul Alba, pentru ultima probă a examenului de bacalaureat s-au înscris 2.850 de elevi la 16 materii. Situaţia pe discipline:

Anatomie – 359 elevi

Biologie – 724 elevi

Chimie anorganică, tehnologic – 45 elevi

Chimie organică, tehnologic – 2 elevi

Chimie anorganică, teoretic – 30 elevi

Chimie organică, teoretic – 46 elevi

Economie – 8 elevi

Filosofie – 11 elevi

Fizică, tehnologic – 12 elevi

Fizică, teoretic – 92 elevi

Geografie – 1.016 elevi

Informatică, Pascal – 167 elevi

Informatică, C++ – 24 elevi

Logică – 257 elevi

Psihologie – 18 elevi

Sociologie – 39 elevi

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015 în Alba sunt organizate în 13 centre din judeţ. Patru dintre acestea se află la Alba Iulia: Colegiul Economic, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” şi Liceul cu Program Sportiv.

Potrivit calendarului actualizat al sesiunii iunie-iulie pe 7 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00–20:00), iar în 8-9 iulie se vor rezolva contestaţiile, urmând ca abia în 10 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Până vineri, cinci elevi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă prin utilizarea telefonului mobil la probele de Limba şi literatura română, respectiv Matematică.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

Potrivit metodologiei de examen, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015: VINERI, ultima probă de examen. MODELE de SUBIECTE pentru profilurile real, uman şi tehnologic

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax