Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua în ALBA: 148 de contestaţii depuse de candidaţi, după publicarea primelor rezultate la examen

Publicat


rezultate examen

bac, rezultate, afisare rezultateInspectoratul Şcolar Judeţean Alba a centralizat, marţi, 148 de contestaţii depuse de candidaţii care au participat la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat. Cele mai multe au fost depuse pentru lucrări la Limba şi literatura română, Matematică şi Biologie. Rezultatele finale vor fi cunoscute în 4 septembrie.

Potrivit inspectorului şcolar general Marcela Dărămuş, au fost înregistrate 62 de contestaţii la centrul de examen de la Alba Iulia, 42 la Aiud, 33 la Abrud şi 11 la Sebeş.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse pentru lucrări la Limba şi literatura română, 44, din care 36 profil real şi 8 profil uman. De asemenea, au mai fost înregistrate 42 de contestaţii la Biologie şi 34 la Matematică. Situaţia pentru celelalte probe sau discipline este următoarea: 11 contestaţii la Geografie, 8 la Anatomie, 4 la Istorie, 3 la Logică, una la Fizică, una pentru Limba maghiară maternă.

Reamintim că judeţul Alba este pe primul loc după publicarea rezultatelor la a doua sesiune de Bac, cu cea mai mare rată de promovare, pe ţară: 35,81%. Comparativ, media promovabilităţii pe ţară este de 24,1%.

Pe judeţe, cele mai mari rate de promovare – peste 30% – s-au înregistrat în judeţele Alba (35,81%), Iaşi (34,15%), Cluj (33,09%), Harghita (30,90%) şi Caraş-Severin (30,38%), transmite Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi REZULTATE BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua. Judeţul ALBA are CEA MAI MARE rată de promovare din ţară: 35,81 la sută

Contestaţiile vor fi soluţionate în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Inspectorul şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş a precizat pentru Alba24.ro că la această sesiune au fost înscrişi 756 de candidaţi, din care 620 prezenţi, 136 au absentat şi unul a fost eliminat din examen.

Au promovat examenul 222 de candidaţi (35,81%), iar 397 (64,1%) au avut medii între 5 şi 5,99, în timp ce 114 (18,3%) au avut medii sub 5.

Dintre cei care au promovat examenul, 184 au avut medii între 6 şi 6,99, 36 au avut medii între 7 şi 7,99, respectiv 2 între 8 şi 8,99.

Vezi REZULTATE BAC 2015, sesiunea a doua: Mediile la examen, publicate de Ministerul Educaţiei. TOP candidaţi din ALBA


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Apple, în conflict cu Uniunea Europeană: standardizarea porturilor de încărcare „împiedică inovaţia“

Publicat

Apple nu este de acord cu intenția Uniunii Europene de a standardiza cablurile de încărcare ale smartphone-urilor şi tabletelor, spunând că va afecta consumatorii şi va ”împiedica inovaţia”. Recent, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene stabilirea unor legi care să impună adoptarea unui port de încărcare universal pentru toate smartphone-urile şi tabletele vândute pe teritoriul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO: O persoană a DECEDAT și o alta a fost rănită după EXPLOZIA unui PROIECTIL, la Pianu de Jos

Publicat

O explozie s-a produs marți, în jurul orei 15.50, în localitatea Pianu de Jos. O persoană a decedat și o alta a fost rănită, în urma unei explozii produse în curtea unei societăți. Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Hopârta, scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a investiției, majorată

Publicat

Lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din localitatea Hopârta au fost scoase din nou la licitație. Valoarea estimată a proiectului este de peste 1,2 milioane de lei. Primăria comunei Hopârta a lansat în 27 ianuarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație privind execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială, sat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Incendiu în cartierul Oarda de Jos din Alba Iulia: Un stâlp de curent a luat foc

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un stâlp de curent din Oarda de Jos, Alba Iulia a fost cuprins de flăcări, marți seara, în jurul orei 18.50.  Potrivit reprezentanților ISU Alba, mai multe fire de curent de la stâlp ard spre consola electrică a unei case nelocuite.  Acțiunea este în diminamică, știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate