Connect with us
Publicitate

Uncategorized

BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua în ALBA: Peste 250 de candidaţi susţin examen scris la Limba Română, LUNI. Rezultate la competenţe digitale

Publicat

bac 2015 Peste 250 de candidaţi sunt aşteptaţi să susţină, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2015, sesiunea a doua. Testările se susţin în patru centre organizate la Alba Iulia, Sebeş, Aiud şi Abrud. Primele rezultate vor fi cunoscute în 31 augusr.

Din datele IŞJ Alba, prezentate pentru Alba24.ro de inspector şcolar general Marcela Dărămuş, pentru proba scrisă de Limba şi literatura Română sunt înscrişi 88 de candidaţi care susţin examen la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, 60 la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, 109 la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi 103 la Liceul „HCC” Abrud. Dintre aceştia, sunt 310 candidaţi de la profilul uman, respectiv 60 de la uman.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua: SUBIECTELE de la proba scrisă de Limba şi literatura română. Situaţia candidaţilor din Alba

Candidaţii riscă să fie eliminaţi pentru tentativă de fraudă dacă au asupra lor, în sălile de examen, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, manuale sau alte surse de copiere. Sălile sunt monitorizate video.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

La examenul de bacalaureat, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examen subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen. Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015. CALENDARUL şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei

Următoarele probe scrise au loc în perioada25-28 august. Din judeţul Alba, marţi, sunt aşteptaţi 6 candidaţi pentru a susţine proba scrisă la Limba maternă (centrul de examen de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud). Miercuri, la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), sunt înscrişi 431 de candidaţi, majoritatea la centrul de eamen din Abrud (134), Aiud (114) şi Alba Iulia (104), la Sebeş fiind 79 de candidaţi.

Proba la alegere a profilului, din 28 august, va fi susţinută de 499 de candidaţi din Alba: 157 la Alba Iulia, 104 la Sebeş, 121 la Aiud şi 117 la Abrud.

În ceea ce priveşte probele orale, la cea de competenţe digitale, din perioada 20-21 august, au fost prezenţi 110 candidaţi (din 138 înscrişi). Majoritatea acestora (58) au primit calificativ pentru nivel de utilizator „începător”, 25 „mediu”, 5 „avansat”, 3 „experimentat”, iar 19 sunt fără calificativ.

Citeşte şi BACALAUREAT 2015, sesiunea de toamnă în ALBA: Rezultate la proba de competenţe în limba străină şi cea de limba română

CALENDAR actualizat BACALAUREAT 2015 sesiunea august-septembrie:

13 – 17 iulie: Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

17-18 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

17-18 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

18 -19 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

20 – 21 august: Evaluarea competenţelor digitale – proba D

24 august: Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

25 august: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

26 august: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

28 august: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

31 august: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-2 septembrie: Rezolvarea contestaţiilor

3 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax