Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2016: CINCI tineri eliminaţi din examen, la Aiud şi Sebeş. Au încercat să copieze, la proba scrisă de Limba şi literatura română

Publicat

furt telefon mobil

mobile phone Cinci tineri din judeţul Alba au fost eliminaţi din examen, luni, la proba de Limba şi literatura română, în cadrul celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat 2016. Aceştia fie au intrat în săli cu telefoanele mobile, fie au folosit fiţuici. Nu se mai pot prezenta la următoarele probe, dar nici la următoarele două sesiuni.

Potrivit inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, dintre cei 356 de candidaţi înscrişi la proba scrisă de Limba şi literatura română (276 la profil real şi 80 la profil uman), 63 nu s-au prezentat la examen.

Au fost şi cinci cazuri de tentativă de fraudă. Patru candidaţi care au dat proba la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud (trei băieţi şi o fată) au fost eliminaţi de la Bac, la fel şi alt candidat, de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş. Aceştia au fost surprinşi de supraveghetori cu telefoane mobile ori încercând să copieze de pe fiţuici.

Potrivit regulamentului de examen, aceştia nu se mai pot prezenta la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

Vezi şi FOTO: BACALAUREAT 2016: SUBIECTELE de la proba scrisă de Limba şi literatura română, sesiunea a doua, profil UMAN şi REAL

La Bacalaureat, nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Citește și BACALAUREAT 2017: MODELE de SUBIECTE, calendar şi detalii de la Ministerul Educaţiei. TOATE datele pentru candidaţi »

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax