Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2016: Înscrieri la examen, în această săptămână. CALENDARUL probelor şi MODELE de SUBIECTE

Publicat

elevi

elevi scoala examen bacalaureat evaluare nationala rezultate noteElevii de clasa a XII-a se pot înscrie la examenul de maturitate în perioada 30 mai – 3 iunie, urmând să mai aibă cursuri până în 3 iunie. Probele de Bacalaureat 2016 – sesiunea de vară încep din 13 iunie. Absolvenţii de liceu vor avea până pe 1 iulie testările orale şi de competenţe digitale, iar din 4 iulie vor susţine probele scrise, rezultatele finale urmând să fie cunoscute în 16 iulie.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2016, prima sesiune va avea loc în perioada iunie – iulie, iar candidaţii se pot înscrie în perioada 30 mai – 3 iunie. Cursurile la clasele a XII-a şi a XIII-a se vor încheia în 3 iunie 2016.

Vezi şi BACALAUREAT 2016: MODELE de SUBIECTE şi bareme pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Calendarul probelor

Examenul de bacalaureat din 2016 va începe în 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 15 iunie. În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21-24 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 27 iunie – 1 iulie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la limba şi literatura română şi în 5 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.

Toate sălile de examen vor fi supravegheate video şi audio.

„Până la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judeţene/ comisia municipiului Bucureşti iau toate măsurile, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio”, se arată în textul ordinului ministrului Educaţiei privind examenul din acest an.

Vor fi supravegheate în acelaşi mod şi sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica subiectele şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

„În vederea asigurării desfăşurării corecte a examenului de bacalaureat, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile de bacalaureat judeţene/ a municipiului Bucureşti verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv”, mai prevede Ordinul MECS nr. 5080/2015.

Potrivit metodologiei de examen, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau căşti audio.

Cei care vor încălca această regulă vor fi eliminaţi din examen şi îşi vor pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

La examenul de bacalaureat, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile la uman sau pedagogic vor avea la examen subiecte mai dificile decât cei care au făcut un profil real sau filiera tehnologică sau vocaţională, alta decât pedagogică. Măsura cu subiecte diferite în funcţie de profil este prevăzută în metodologia de examen.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

CALENDAR BACALAUREAT, sesiunea iunie-iulie 2016:

13-15 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

15-17 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);

21-24 iunie: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);

27 iunie – 1 iulie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);

4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, proba scrisă);

5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, proba scrisă);

6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisă);

8 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, proba scrisă);

12 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00);

13-15 iulie: Rezolvarea contestaţiilor;

16 iulie: Afişarea rezultatelor finale.

CALENDAR BACALAUREAT, sesiunea august-septembrie 2016:

16-17 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);

16-17 august: : Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);

17-19 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);

18-19 august: : Evaluarea competenţelor digitale (proba D);

22 august: Limba şi literatura română (proba E a, proba scrisă);

23 august: Limba si literatura maternă (proba E b, proba scrisa);

24 august: Proba obligatorie a profilului (proba E c, proba scrisa);

26 august: Proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d, proba scrisa);

29 august: Afişarea rezultatelor (pana la ora 16:00) şi depunerea contestatiilor (orele 16:00—20:00);

30-31 august: Rezolvarea contestaţiilor;

1 septembrie: Afişarea rezultatelor finale

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax