Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidat din județul Alba, ELIMINAT din examenul de la proba de Română. A fost surprins cu telefonul mobil asupra sa

examen

Publicat

Un candidat care s-a prezentat miercuri pentru susținerea examenului de Bacalaureat 2019 în sesiunea de toamnă, la Alba Iulia, a fost eliminat din examen. Este singurul caz de acest fel la proba de miercuri, înregistrat în județul Alba.

Potrivit datelor transmise de inspector școlar general IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, pentru Alba24.ro, absolventul a fost în sală la centrul de examen de la Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, pentru a susține proba scrisă de Limba și literatura română.

A fost eliminat din examen, după ce a fost surprins cu telefon mobil asupra sa. În județul Alba, 68 de candidați nu s-au prezentat la proba de miercuri, dintre cei 351 înscriși.

În județul Alba au mai existat cazuri de acest fel. La sesiunea anterioară, o elevă liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, care a fost eliminată de la examenul de Bacaluareat, deoarece i-a sunat telefonul mobil în timpul unei probei orale, a câștigat în instanță suspendarea executării procesului verbal de sancţionare.

Vezi și: Eleva din Alba Iulia eliminată de la Bacalaureat pentru că i-a sunat telefonul, a câștigat în instanță primul proces cu IȘJ

Potrivit metodologiei de examen, se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen:

– orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor

– telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate