Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: ȘAPTE candidați eliminați de la proba de Română, în ALBA, pentru tentativă de fraudă. Altul a ieșit din sală

Publicat

examen

Peste 700 de candidați din Alba au început astăzi Bacalaureatul, în a doua sesiune. Probele sunt organizate în cinci centre de examen din județ.

La proba de Limba și literatura română, desfășurată luni, au fost eliminați din examen 8 candidați, potrivit datelor transmise de inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș, pentru Alba24.ro.

Vezi și VIDEO SUBIECTELE la ROMÂNĂ – Bacalaureat 2020, sesiunea a doua și REZOLVAREA. Nuvela și argumentare despre fenomenele naturii

Șapte candidați care au dat proba la Câmpeni au fost eliminați pentru tentativă de fraudă după ce au fost prinși având telefoane asupra lor în sala de examen. Alt candidat, de la Alba Iulia, a părăsit sala de examen, după 15 minute, fără să dea vreo explicație. Se consideră tot eliminat din examen.

Cele 5 centre de examen din județ sunt: Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, Colegiul ”Bethlen Gabor” Aiud, Colegiul Național ”I.M. Clain” Blaj și Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni.

La proba de Limba și literatura română au fost înscriși 248 de candidați din Alba.

Potrivit metodologiei de examen, candidații nu pot avea în săli ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, nici telefoane mobile, căşti audio, mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare. De asemenea, nu pot folosi mijloacele de calcul, nu pot comunica între ei sau cu exteriorul, nu au voie să copieze, nu pot transmite materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Dacă încalcă aceste reguli, sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor menţionate este considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior; aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Marți este proba obligatorie a profilului. Din Alba, sunt 455 de candidați înscriși – 424 la Matematică și 31 la Istorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax