Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO SUBIECTELE la ROMÂNĂ – Bacalaureat 2020, sesiunea a doua și REZOLVAREA. Nuvela și argumentare despre fenomenele naturii

YouTube video

Publicat

Sute de candidați din Alba au susținut astăzi prima probă în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2020. Primele rezultate vor fi cunoscute în 2 septembrie.

Proba scrisă de Limba și literatura română a început la ora 9.00, iar tinerii au avut la dispoziție cel mult trei ore pentru a rezolva subiectele.

Citește și BACALAUREAT 2020: ȘAPTE candidați eliminați de la proba de Română, în ALBA, pentru tentativă de fraudă. Altul a ieșit din sală

 SUBIECTE – proba scrisă de Limba și literatura română – sesiunea a doua – 2020:

La primul subiect, candidații au avut de răspuns unor cerințe, pe baza textului dat (de Emil Racoviță, despre o expediție în Antarctica). Au avut de menționat o consecință a adaptării pinguinilor la mediu, de precizat tipul de mamifere pe care autotorul mărturisește că l-a văzut în expediție, de prezentat, în 30-50 de cuvinte, asemănările dintre comunitățile de pinguini și cele umane.

Citește și FOTO: Ce SUBIECTE sau dat la Matematică și Istorie – Bacalaureat 2020, sesiunea a doua. Ce au avut de rezolvat candidații

Tot la primul subiect, punctul B, a fost redactarea un text de cel puțin 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă omul poate sau nu să înfrunte fenomenele naturii, pe baza fragmentului dat, dintr-un volum al lui Emil Racoviță despre o expediție în Antarctica.

La al doilea subiect, au avut de prezentat în cel puțin 50 de cuvinte rolul notațiilor autorului într-un fragment de G.M. Zamfirescu – Schimbarea la față.

La punctul trei, au avut de formulat un eseu de cel puțin 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate.

În video, variantă de rezolvare a subiectelor.

Subiectele de la profil Uman (sursă foto: edupedu.ro):

Vezi BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Baremele, dar și subiectele vor fi publicate de Ministerul Educației, astăzi, în jurul orei 15.00.

Toate sălile de examen sunt supravegheate video și audio, în perioada probelor, fiind prezent cel puțin un asistent.

Lucrările vor fi corectate de comisii din alte județe.

Marți, va fi proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie.

CALENDAR BACALAUREAT 2020 – a doua sesiune – probele scrise:

24 august: Limba și literatura română – E.a)

25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie sau Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus

27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

28 și 31 august, respectiv 1 septembrie: echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale

2 septembrie (până la ora 12:00): afișarea rezultatelor (prin anonimizarea numelui și a prenumelui)

2 septembrie (14:00 – 20:00): depunerea/transmiterea contestațiilor. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Pentru a promova Bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate/recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate