Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2024. Anunțul Ministrului Educației despre subiectele la examen. Ce măsuri sunt luate în calcul

Publicat

Bacalaureat 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut precizări despre subiectele la examen. Potrivit acesteia, examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului.

Subiectele nu sunt grele şi sunt create pentru nivelul mediu, a declarat Deca.

„Examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii noştri europeni, trebuie să fie garantate.

De aceea subiectele nu variază. Dar variază mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerinţe educaţionale speciale să poată să îndeplinească standardul de evaluare. Asta înseamnă timp prelungit, măsuri şi materiale ajutătoare, tocmai în ideea în care diploma pe care ei o obţin să nu poată fi contestată de nimeni.

Corectare digializată la Bacalaureat și Evaluarea Națională: Consiliul Județean al Elevilor Alba se opune acestei metode

Eu sunt deschisă vizavi de ce alte măsuri putem să luăm în aşa fel încât ei să fie sprijiniţi să se respecte particularităţile de învăţare pe care eu le au. Dar cred că este nevoie să păstrăm încrederea în diploma pe care un absolvent de liceu o obţine”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Deca a afirmat că subiectele nu sunt grele la bacalaureat, ci sunt create pentru nivel mediu şi pentru certificarea unei competenţe medii.

Vezi BACALAUREAT 2024: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a XII-a, publicate de minister. Variante pentru pregătirea la examen

„Tocmai din acest motiv ele trebuie să fie respectate pentru toţi absolvenţii. Putem discuta despre cele mai potrivite măsuri de sprijin tocmai pentru că acei elevii cu tulburări din spectrul autist au o capacitate intelectuală sporită. Este vorba doar despre adecvarea la particularităţile lor”, a mai arătat ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax