Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat 2024: peste 2.300 de absolvenți de liceu din Alba, așteptați să participe la proba scrisă de Română. Reguli la examen

Publicat

Bacalaureat 2024: Peste 2.300 de absolvenți de liceu sunt așteptați luni, 1 iulie, să participe la proba scrisă de limba și literatura română. Circa 2.100 dintre ei sunt din promoția curentă.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie).

Joi, 4 iulie, va fi proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

Vezi Bacalaureat 2024: Reguli la probele scrise, ce încep în 1 iulie. Ce trebuie să respecte absolvenții de liceu

Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată vineri, 5 iulie.

Bacalaureat 2024. Organizarea examenului în Alba

Examenul este organizat în 7 centre din județul Alba. Trei dintre acestea sunt din Alba Iulia.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 2397 de candidați, dintre care 2143 de candidați din promoția curentă, a anunțat IȘJ Alba. Alți 254 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax