Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Băile sărate de la Ocnișoara. A fost semnat contractul pentru amenajarea bazei de agrement. Cât este investiția

Publicat

Băile sărate de la Ocnișoara. Consiliul Județean Alba a anunțat, marți, că a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru baza de agrement.

Obiectul investiției „Amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara” este în valoare de 16.752.345 lei la care se adaugă TVA.

Contractul a fost semnat cu Contranscom Construcții Bența SRL – Lider de asociere și SC Reflex Design & Consulting SRL – Asociat

Termenul pentru prestarea serviciilor de proiectare şi verificarea proiectului tehnic este de 5 luni. Lucrările trebuie realizate în 17 luni.

”Acest demers vine ca o completare firească a succesului proiectului de amenajare a bazei de tratament și agrement din Ocna Mureș, evidențiind viziunea noastră asupra dezvoltării durabile și a promovării potențialului turistic al județului.

Prin amplasamentul său într-o zonă de dealuri cu peisaje deosebite și resurse naturale, Băile Sărate Ocnișoara promit să devină un punct de atracție pentru turiștii din întreaga țară. Această inițiativă va revitaliza zona și va aduce oportunități economice noi pentru comunitatea locală”, susțin reprezentanții CJ Alba.

Băile sărate Ocnișoara. Cum va fi amenajată baza de agrement

Se dorește realizarea unei baze de agrement în specificul arhitectural al zonei care să se integreze cu elementele naturale înconjurătoare. Funcțiunile întregului ansamblu vor fi conectate prin alei pietonale realizate din materiale ecologice integrate în cadrul natural existent.

Terenul pe care se intenționează construirea băilor sărate Ocnișoara este situat în vecinatatea drumului comunal DC14: DC13 – Odverem – Ocnișoara. Acesta are o suprafață de 26.367 mp.

Acolo a fost reamenajată o fântână veche de 200 de ani, din care localnicii iau apă sărată – zonă cunoscută ca ”la murătoare”, folosită pentru a îmbunătăţi calităţile bucatelor, dar și în scop medicinal, pentru tratarea unor boli, cum ar fi reumatismul.

Amenajarea presupune realizarea unor lacuri cu apă sărată, bazine cu apă dulce, amenajare zonă de picnic inclusiv contruirea unor pavilioane din lemn (tip filigorii). Vor fi două constructii din lemn (una pentru acces recepție și vestiare, iar cealaltă pentru alimentație publică, restaurant și bucătărie).

Zona de recreere și divertisment va fi în partea de est a sitului. Aceasta va cuprinde lacul cu apă sărată deja existent care va fi reamenajat, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri (pentru relaxare) și un teren de volei pe nisip.

Zona va mai cuprinde două construcții cu destinația de vestiar care vor avea în compnență boxe (cu rol de garderobă) grup sanitar și zona de masaj. Ca și structură vor fi construite cu fundații din beton, cadre din lemn masiv și învelitoare din tablă metalică.

Lacul sărat va fi amenjat cu ajutorul unor fascine montate pe maluri. La partea inferioară va fi păstrat terenul natural. Acesta va avea o adâncime de aproximativ 1,35 m.

Zona balneară va cuprinde un bazin cu nămol, două alveole de relaxare și o zona de uscare. Bazinul cu nămol cât și alveolele vor avea o adâncime de 0,80 m.

Celelate bazine vor avea adâncime de 2 metri.

Proiectul a fost scos la licitație de mai multe ori. În ianuarie, valoarea estimată a investiției era de 24.278.278,16 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax