Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bancnote false de 100 de lei, plasate pe piaţa din Alba. Poliţiştii au reuşit destructurarea grupării infracţionale

Publicat

pol

Poliţiştii BCCO şi DIICOT Piteşti au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale ce avea ca ocupaţie falsificarea de bancnote din cupiura de 100 lei. Banii erau ulterior plasaţi pe raza judeţului Argeş şi în Alba, Bihor, Braşov, Bucureşti, Cluj, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Timiş şi Vâlcea.

Oamenii legii au organizat joi o acţiune în vederea identificării membrilor grupării, iar în cadrul acesteia s-a reuşit prinderea în flagrant, pe raza comunei Bascov, a lui C.C.C., de 33 ani, din comuna Bacov, judeţul Argeş, în timp ce avea asupra sa, în vederea punerii în circulaţie, 5.500 de lei, contrafăcuţi, în cupiuri de 100 lei.

Totodată, în noaptea de 2 spre 3 februarie, s-a reuşit prinderea în flagrant pe raza oraşului Mioveni, judeţul Argeş a lui C.C.V., de 30 ani, din comuna Babana, judeţul Argeş, în timp ce deţinea asupra sa, în vederea punerii în circulaţie, 1.900 de lei contrafăcuţi, din cupiura de 100 lei, cu aceeaşi serie.

În urma acţiunii, au mai fost identificaţi şi prinşi liderul şi alţi trei membri ai grupării: D.A.M., de 26 ani, M.F.C, de 36 ani, M.D.I., de 27 ani şi I.O., de 44 ani, toţi din municipiul Piteşti, judeţul Argeş.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă (trei laptop-uri, două imprimante, un scanner, un laminator documente, o ghilotină, o lampă ultraviolete, diverse tipuri de hârtie, şase card-uri de memorie, 32 de suporţi optici de memorie, etc.).

Din investigaţii a rezultat că, în perioada octombrie 2011 – februarie 2012, D.A.M. ar fi falsificat peste 200 de bancnote şi, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, le-ar fi pus în circulaţie pe raza judeţelor menţionate.

La nivelul judeţului Argeş au fost înregistrate până în prezent 12 astfel de plasări, iar la nivelul ţării, 68.

Faţă de suspecţii D.A.M., M.F.C., C.C.V., C.C.C., procurorii D.I.IC.O.T. – S.T. Piteşti vor lua măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup, falsificare şi punerea în circulaţie de monedă contrafăcută şi deţinerea de instrumente în vederea contrafacerii de monedă.

Ceilalţi doi membri ai grupării sunt cercetaţi de procurorii D.I.I.CO.T. în stare de libertate, urmând ca după administrarea probatoriului să se facă propuneri corespunzătoare instanţei de judecată.

Acţiunea a fost sprijinită efectiv de S.R.I. şi Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J. Argeş. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax