Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bani de la Uniunea Europeană pentru sisteme informatice moderne în patru spitale din Alba

Publicat

Senatorul Alexandru Pereş a anunţat, în ultima conferinţă de presă a PDL Alba, că patru spitale din judeţul Alba vor beneficia de finanţare pentru dotarea cu sisteme informatice moderne ce vor creşte calitatea serviciilor oferite pacienţilor. Este vorba despre unităţile medicale din Blaj, Câmpeni, Aiud şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, iar banii vor veni de la Uniunea Europeană.

Senatorul a explicat că vinovat de întârzierea accesării acestui program este primarul Aiudului, Horaţiu Josan, care nu dorit iniţial să participe la înscriere.

„Mă bucur că până la urmă a avut bunăvoinţa să analizeze mai atent această oportunitate şi este bine că am reuşit să reluăm şi componenta Câmpeni – Aiud – Blaj, pentru că este un pas înainte în ceea ce înseamnă îmbunătăţirea actului medical în spitalele din aceste oraşe”, a explicat Alexandru Peres.

Finanţarea de la Uniunea Europeană constă în suma de 1,5 milioane de euro pentru sisteme de e-sănătate, care vor avea ca rezultat reducerea costurilor spitalelor, a timpilor de prelucrare a datelor medicale şi a transmiterii informaţiilor către instituţiile medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax