Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru cultură: 6000 de lei de la bugetul municipiului pentru renaşterea formaţiei de căluşari din Miceşti

Publicat

Şcoala cu clasele I-VIII din Miceşti, în parteneriat cu Asociaţia „Tradiţii de Alba” intenţionează să readucă la viaţă, după 40 de ani, formaţia de căluşari, un mesager al culturii noastre populare. În acest sens, Consiliul Local Alba a aprobat alocarea sumei de 6.000 de lei de la buget pentru achiziţionarea a 10 costume autentice pentru copii.

Cele două instituţii au în proiect reorganizarea Muzeului Etnografic din cartierul Miceşti din Alba Iulia şi promovarea în rândul elevilor a spiritului păstrării şi valorificării tradiţiilor comunităţii locale. Formaţia de căluşari care a activat în urmă cu 40 de ani în Alba Iulia a reprezentat un mesager al culturii noastre populare în ţară şi în străinătate, obţinând numeroase premii la concursuri. Banii de la CL Alba Iulia au fost alocaţi în ultima şedinţă ordinară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax