Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bani pentru primării în 2014: Guvernul a introdus o nouă derogare de lege ce vizează Fondul de rezervă bugetară

Publicat

Guvernul a introdus o nouă derogare de la legea care reglementează modul de folosire a Fondului de rezervă bugetară şi a decis că, pe tot parcursul acestui an, va avea dreptul să transfere bani din acest fond către autorităţi locale, pentru arierate şi cheltuieli urgente, bani repartizaţi de Dragnea.

Legea finanţelor publice locale stabileşte că Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar.

Prin ordonanţă de urgenţă, Guvernul a decis însă că, prin derogare de la această lege, în anul 2014, începând cu acest moment, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pot fi alocate sume autorităţilor locale, prin majorarea transferurilor de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzute în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice la o poziţie distinctă.

Prin ordin al ministrului Administraţiei Publice, post ocupat în prezent de vicepremierul Liviu Dragnea, sumele aprobate vor fi repartizate autorităţilor locale, pentru plata arieratelor şi finanţarea unor cheltuieli urgente.

O derogare similară a fost introdusă şi la finele anului trecut, valabilă doar pentru 2013, cu argumentul că autorităţile locale au nevoie urgentă de bani pentru sezonul rece, deoarece datele meteo indică apropierea unui „ger arctic”. Ulterior, s-a renunţat la acest argument, dar derogarea a fost aprobată şi banii au fost repartizaţi pe primării doar prin ordin al vicepremierului Dragnea, fără o prezentare publică a sumelor şi destinatarilor.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax