Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat arestat de Tribunalul Alba, după ce a lovit o persoană cu un topor. Este acuzat de tentativă de omor

Publicat

judecart

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus reţinerea inculpatului Iosif Blaga pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă în locuri publice. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia, cerere admisă de magistraţii Tribunalului Alba, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, sâmbătă seara, 14 aprilie, în jurul orei 19.30, pe fondul unor discuţii contradictorii cu persoana vătămată R.C.L, inculpatul, care purta asupra sa un topor, i-a aplicat acesteia o lovitură ce viza zona capului. Persoana vătămată s-a apărat de lovitură cu antebraţul drept, suferind, în acest mod, leziuni care i-ar fi putut pune viaţa în pericol.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Potrivit IPJ Alba, la data de 17.04.2012, R.C.L., de 28 de ani, din comuna Şibot, victimă a unei agresiuni comisă la data de 14.04.2012, de către Iosif Blaga, de 59 de ani, din comuna Şibot, cu ajutorul unui topor, în urma căreia a suferit o plagă profundă şi o fractură deschisă, la nivelul braţului drept, a fost examinat de către specialiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Alba, aceştia concluzionând că leziunile suferite de bărbat sunt de apărare.

Avându-se în vedere concluziile medico – legale formulate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au întocmit, faţă de făptuitor, referat cu propunere de declinare a competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârşirea de către acesta a infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă în public.

Parchetul şi-a însuşit propunerea poliţiştilor şi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale totodată luând faţă de Blaga, măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.

Miercuri, Iosif Blaga a fost prezentat Tribunalului Alba, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă albă în public.

Inculpatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Alba.

Reamintim că sâmbătă, 14 aprilie, la ora 19.30, poliţiştii Secţiei de Politie Rurală nr.2 Vinţu de Jos, au fost sesizaţii prin  S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Şibot, cu privire la faptul că a fost victima unei agresiuni, în timpul căreia a fost lovit cu un topor peste  mâna dreaptă.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce se aflau pe DJ 107 A, pe raza localităţii Saracsău, între R.C.L. de 28 de ani şi B.I., de 59 de ani, ambii din comuna Şibot, a avut loc un conflict spontan, împrejurare în care tânărul a fost lovit peste antebraţul mâinii drepte. În urma altercaţiei, victima a suferi o plagă profundă şi fractură deschisă cubitus drept, cu incizie musculară, rămânând internat în spitalul din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax